9 thoughts on “CARD”

 1. buna ziua ma numesc olimpiu si am si eu o intrebare despre cardul de sanatate AOK ,asi vrea un site daca este sa vad si eu unde pot verifica cardul , eu sant angajat in germania cu contract de munca pe termen nelimitata , dar porblema este ca eu nu stau in germania si nu am numar de casa in germania , eu pot sa fac alocatie pentru fata mea sa ieie bani in germania . va multumesc

 2. Buna ziua,
  In primul rand,felicitari pentru site,atat dumneavoastra ,cat si celor care posteaza aici informatii atat de utile.Vreau sa fiu cat mai scurt si concis-suntem o familie nou venita in Germania impreuna cu baietelul nostru de un an si jumatate,care are sindrom Down.Bineinteles,am venit pentru copil in incercarea de a-i oferi o viata cat mai normala aici,in Romania lucrurile stand asa cum le stim cu totii..:(.Deocamdata nu lucram niciunul,speram intr-un viitor cat mai apropiat sa ne gasim de munca(ne-am inregistrat la primarie acum o luna,avem cont bancar..).As avea cateva nelamuriri/intrebari?!
  1-Daca inca nu muncim,copilul nostru poate beneficia de anumite facilitati/ajutor(nu ma refer neaparat la bani,nu asta e ideea),indrumare,informatii,terapii..tinand cont ca e o persoana cu dizabilitati?
  2-Noi suntem asigurati in tara(sotia e in concediul de crestere a copilului),iar noi(eu si copilul)suntem automat co-asigurati(avem si cardurile de sanatate),problema e alta..eu urmez un tratament ptr o boala cronica,imi iau medicamentele compensate din tara,in momentul in care imi voi gasi de munca(sper:),automat voi fi asigurat si aici,dar prefer sa nu le spun de problema mea si sa-mi iau in continuare tratamentul din tara…ma verifica,ma intreaba daca mai sunt asigurat si in Romania?..oare trebuie sa anulez asigurarea de acolo?
  Va multumim anticipat pentru ajutor,Sergiu!

 3. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns sunt an germania de un an am ameldung si nu muncesc caut si nu gasesc si vreau sa fac si eu o asigurare la aok pentru ca unde am fost la spitale ma costat foarte mult analizele si anca nu leam facut pe toate am hepatita c si nu stiu unde sa umblu sa o fac nu sunt nici un romania asigurat va rog sa ma ajutati cu un sfat cam unde ar trebuie sa umblu sa o fac am 32 de ani am un copil si sotie si sunt demoralizat total nustiu ce sa fac mai fac va multumesc din tot sufletu sper ca ami dati un raspuns sau o adresa unde sa ma duc

 4. Buna ziua, sunt studenta in Germania din 2010, deoarece am o problema de sanatate mai veche am fost trimisa la un control specializat la clinica din München, cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa cer formularul S2 de la CNAS chiar daca detin cardul european. Am incercat sa ma informez si in Romania dar acolo mi-au spus ca nu pot elibera un astfel de formular doar daca procedura de care eu am nevoie nu poate fi practicata in Romania. Ce ar trebui sa fac ca sa imi fie acoperite costurile aici in Germania? Este posibil?

  1. Cardul de asigurat este doar pentru acoperirea urgentelor medicale. Ca sa fie totul asigurat in Germania, trebuie sa aveti o asigurare medicala germana.
   Aveti posibilitatea de a incheia una la pret redus pentru studenti, ~80 euro lunar.
   Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.