Cel mai mare investitor strain din Romania

Eurostat, biroul european de statistică, ne informeaza ca in anul 2018 cetatenii români din străinătate au trimis în ţară 2,96 mld. euro, situindu-se pe locul doi la transferuri personale în Uniunea Europeană, după Portugalia, care incaseaza de la cetatenii săi din strainatate 3,6 miliarde de euro anual.  Mai précis, 2,66 mld. euro provin de la românii care se află în Uniunea Europeană şi 316 milioane de euro vin de la românii din afara UE. In baza acestor cifre, toata lumea considera ca Diaspora romaneasca este cel mai mare investitor strain in Romania.

2 thoughts on “Cel mai mare investitor strain din Romania”

  1. Într-adevăr asa este. Tocmai acesta este si scopul de a nu trage cetățeni români inapoi in ROMÂNIA. Români trebuie sasi dezvolte saracia din Romania. Statul doar fura….

  2. Observatia 1: Portugalia are o populatie totala de aprox 10,5 mil din care nu cred ca sint plecati 4 mil in afara, adica atitia cit sint romanii. De unde trag concluzia ori ca sint mai harnici, ori ca sint mai bine platiti decit romanii (in general).
    Observatia 2: un investitor oarecare ce vine in Romania cu citeva zeci sau sute de milioane (deci nu miliarde ANUAL !!) primeste tot felul de facilitati fiscale, ajutoare financiare, etc. In schimb, cel mai mare investitor primeste bastoane pe spinare si dreptul de a sta la cozi (la vama, la alegeri, la ghisee, etc)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.