Comert online si offline pe harta SOCINRO

 

 

ACTUALIZARE 24.12.2015

hesr 2Toata lumea a auzit de eBay sau Yahoo-Store. Eu, insumi, Dan Goldis, primesc pe adresa personala de mail 3 mesaje pe zi de la eMag, o afacere care a crescut mult in Romania in ultimul timp. Tocmai de aceea, m-am gindit ca ar trebui sa  incercam sa  promovam produsele si firmele romanesti pe piata europeana.  Stiati ca in Romania se fac case de lemn care se vind peste tot in Europa? Stiati ca pe la Simeria exista niste S.R.L.-uri care fac obiecte de marmura sau pietre funerare cum nu sunt in Germania? Stiati ca exista si cooperative care tes manual covoare sau fac cojoace? Stiati ca la Timisoara se fac obiecte de sticla mai frumoase decit cele pe care le-am vazut in Malta la vestita fabrica din Mdina? Si cele din Timisoara sunt mai ieftine…Credeti ca acei  cooperatori sau directori de  firme mici au timp sa-si promoveze produsele lor in Europa? Credeti ca au timp sa le livreze si sa incaseze banii? Va asigur ca nu. Ei au internet, dar nu stiu nici marketing, nici limba straina si unora nici nu le-a trecut prin cap sa-si exporte propriile produse in strainatate.  Iata de ce ne-am gindit ca ar putea fi  utila realizarea unei Harti europene a produselor si serviciilor romanesti. Dupa ce am lucrat un an de zile pe aceasta idee am realizat o harta pe care sunt amplasate, deocamdata,  doar afacerile  romanesti din strainatate. Asteptam firmele din Romania sa ne contacteze pentru a-i pune pe harta europeana. Trimiteti-ne un mail la socinro1@gmail.com si vom rezolva impreuna aceasta problema.

Dan Constantin Goldis –  PRESEDINTE SOCINRO 

Si iata acum harta afacerilor romanesti din Uniunea Europeana.

SFATURI:

1.Pentru a observa mai bine adresele pentru Romanian points of interests – apasati cu mouse-ul pe iconita ecran [  ] din dreapta sus a hartii si imaginea se va intinde pe intreaga suprafata a  display-ului.

2.Centrati apoi Harta cu mouse-ul astfel incit zona care va intereseaza sa fie situata la mijloc si mariti Harta cu semnul plus + din stinga jos a ecranului. Astfel, veti constata ca simbolurile se departeaza unele de altele si  straturile diferitelor categorii de interes se pot observa mai bine. Puteti mari succesiv in mai multe rinduri  harta pina cind ajungeti la detaliu strada sau cladire.

3.Daca socotiti ca informatiile despre o anumita categorie de interes va incomodeaza, stergeti-le din harta generala! Procedati astfel:. In stinga sus a Hartii se gaseste Legenda hartii care va prezinta  tabelele pe baza carora a fost desenata harta; apasand cu mouse-ul pe acea icoana, vi se deschid mai multe pozitii care desemneaza  categoria de interes si simbolul folosit pentru materializarea ei pe harta.  Deselectati toate categoriile de interes care NU va intereseaza! si pe harta va ramine doar informatia utila pentru Dvs.

4.Apasind cu mouse-ul pe simbolul pentru Romanian points of interest de care sunteti interesat veti descoperi numele, prenumele, specialitatea, adresa, numarul de telefon al fiecarui medic din zona, avocat sau localizarea firmei sau institutiei la care aveti de gind sa apelati.

5 Daca in respectiva explicatie vi se recomanda sa urmati un anumit link, atunci urmati-l, fiindca pe pagina pe care veti fi redirectionat veti gasi informatii suplimentare despre medicul, clinica, meseriasul, restaurantul sau pensiunea respectiva. Daca nu se acceseaza direct prin apasarea cu mouse-ul, copiati linkul respectiv din legenda si inserati-l intr-o fereastra noua. (sunt calculatoare si retele mai slabe de internet la care nu merge accesarea directa.)

 

 

 

 

Advertisement

22 thoughts on “Comert online si offline pe harta SOCINRO”

  1. Super ideea si pser sa se realizeze. Avem lucruri bine facut si al returi foarte bune. Chiar merita promovare si piata de desfacere. Felicitari pentru initiativa si succes

  2. o idee extraordinara..dar..din pacate..cred ca multi vor considera aceasta suma foarte mare si unde mai pui ca exista si ideea ca multi oameni vor doar sa faca rau si sa faca rost de bani…fara sa cunoasca daca in spate exista o intentie buna sau rea….eu sper din tot sufletul sa va reuseasca proiectul…merita aduse in lumina lucrurile minunate pe care le facem noi…
    felicitari pentru toata activitatea Dumneavoastra!
    cu respect, Simona

    doar ca exemplu exista undeva in judetul Alba..intr-o casuta ca din povestile lui Creanga, ascunsa intr-o coasta de munte, o familie…mare mestesug au sa faca forme din lemn inauntrul sticlelor..de stai si te crucesti daca e lucru adevarat sau nu..

  3. In sfarsit!!!O idee geniala,pe care am asteptat-o de mult timp!Aceasta e solutia pentru toata lumea:exporturi romanesti in Germania!Felicitari,ne apucam de treaba!

  4. Bunä,si eu as fi interesat.de Cräciun am oferit cadou parintiilor prietenei mele,o familie germana,locuim in apropierea Frankfurtului un articol traditional fäcut de mama mea,incä nu pot sä spun ce.initial nu au stiut exact ce e,cand s-au uitat mai bine vreau sä spun cä au fost pur si simplu impresionati si mi-au läsat impresia cä nu väzuserä asa ceva in viata lor…eu sunt din Brasov,am 24 de ani.Excelentä ideea dar aceastä ”taxä” de 400 de euro nu stiu cum ar fi inerpretatä de oameni…

    1. @Fejer Laszlo

      Aceasta nu este o “taxa”. Este capitalul propriu, partea sociala sau actiunile dintr-o societate. In cele din urma investitia proprie din orice afacere.
      O taxa este altceva. Este o plata pentru un serviciu obtinut. Banii sunt platiti, deci apartin celui ce i-a incasat.

  5. @simona popa si fejer laslo,
    daca o cooperativa mestesugareasca sau o firma mica nu isi poate permite sa subscrie 400 de euro ca persoana juridica, nici nu ne intereseaza sa colaboram cu ea. Noi avem in societate persoane fizice care au subscris 1500-2000 de euro si sunt persoane fizice. Admiterea unei persoane juridice in societatea cooperativa europeana este mai dificila, trebuie acte de societate, trebuie sa demonstrezi ca nu are datorii la stat si alte chestii din astea. Adica, face case de lemn la 40.000 de euro bucata si nu poate sa investeasca 400 de euro intr-un proiect paneuropean…in acest caz le urez drum bun si mult succes in continuare…
    In nici un caz nu vom promova marfa romaneasca la gramada, vom promova numai acea marfa care apartine membrilor societatii noastre-persoane juridice. Ar fi culmea sa ne punem infrastructura logistica si structura umana la treaba pentru orisicine. Ce vor spune cei 59 de membrii- persoane fizice daca accept gratuitati de tip balcanic ?

    1. Restrictiile respective pentru societatile juridice sunt probabil impuse in Romania.
      In conditiile in care societatea se infiinteaza cu sediul in Germania, se vor aplica reglementarile locale. Iar in Germania nu exista nici un fel de impedimente si restrictii. Datoriile unei societati juridice, sau chiar a unei persoane naturale nu afecteaza in nici un fel dreptul de a fi actionar sau asociat in alta societate.

  6. Am sa va povestesc cate ceva ce, cu siguranta, multi isi aduc aminte. Functiona inainte de ’89, azi nu, din pacate. Pentru ca unii dintre cei ce au fraiele puterii nu au interes sa capitalizeze ingeniozitatea, acuratetea si priceperea celor cei reprezinta. De acolo este important doar sa vina votul, daca ar fi si ceva de furat ar merge struna. Din pacate oamenii isi vor banii pe propriul mestesug, si domnii vor sa ia gratis…vezi capusarile marilor companii. Dar, sa revenim. Existau cooperativele mestesugaresti, exista si astazi. Apoi erau uniunile judetene, apoi centrala…la Bucuresti. Uite ca cele doua din urma, au disparut. De ce? pentru ca a existat si exista interesul de a sparge sistemul. Cele doua despre care aminteam se ocupau, exact cu ce vrem noi azi sa facem…centralizarea si dezvoltarea actiunilor si activitatilor membrilor cooperatori. Dar si atunci si acum, pentru a fi membru trebuia si trebuie sa platesti o cotizatie si sa ai niste obligatii si implicit, drepturi. Asadar, nu este vorba de restrictii, nici taxe ci pur si simplu sa participi efectiv la tot ce inseamna progres al propriilor intreprinderi(si asta nu in sens socialist). Suma la care se face referire…este doar partea materiala necesara subscrierii activitatii celor interesati in cadrul acestui grup de intreprinzatori, apoi fiecare va avea dreptul de a-si promova si sustine in mod organizat si profesional activitatea, printre oameni capabili si seriosi. Dar si obligatia de a sustine fie permanent, fie temporar structura organizatorica din care face parte. Capitalul financiar este unul important dar relevanta este forta cu care fiecare din noi stim sa ne dezvoltam aptiudinile, derivand asta in capital uman.
    Cum sa ne inchipuim ca poate functiona ceva, daca cel ce intra intr-o forma sau alta de asociere nu urmareste decat castiguri? Nu cumva incercam sa revenim la ceea ce se intampla in anii 1990-2000 si pe alocuri se perpetueaza si astazi, cand mai degraba ruinam decat construim? Iata de ce functiona inainte si azi nu mai merge.

  7. @ Admin AcasaRoBio – Excelent punctat! (mi-a jucat o farsa tastatura). Si felicitari pentru profilul firmei Dvs. in Germania!

      1. Daca este asa,atunci ma bucur si mai mult,mai ales cand vad ca vin in echipa oameni de acest gen care gandesc pozitiv,metodic si in perspectiva!

  8. buna seara,excelenta idee,ma gandesc laa micii nostrii si la carnati proaspeti unde doar la noi ii gasesti,,,,,,,,,,si vaarza noastra acra pt sarmale ca aici dai cu tunu si nu gasesti,felicitari pt idee ,romanul este inventiv,abia astept,succes

  9. Ba gasesti si mici ( magazin care livreaza , comanda online), vinuri romanesti si tot ce vrei! produsele au insa… preturi germane, evident! Si varza murata.. la magazinele turcesti sau rusesti, sunt mai peste tot!Ideea promovarii produselor romanesti, a produselor romanesti de calitate, probabil preponderent produsele micilor producatori ( pentru ca acolo inca mai gasesti calitate, chiar unicitate!) este foarte valoroasa si cu perspective reale de reusita. O subscriere de 400 de euro.. scuzati, dar e modica pentru un producator, oricat de modest este el. Nu se poate discuta despre promovare pe piata europeana daca un producator nu poate investi aceasta suma (care ii ramane, de fapt, ca parti sociale in societate),ESte, in fapt, o investitie in extinderea propriei afaceri.
    In spatele acestei promovari si in perspectiva realizarii unor beneficii… e insa de munca! Si, la aceasta munca vor participa toti, atat producatorii cat si personalul societatii. Nu neaparat toti membrii fondatori vor fi activi, probabil (din acest punct de vedere): unii au alta munca, altii nu sunt interesati, unii nu isi doresc, pur si simplu, altii nu stiu… important insa este faptul ca este nevoie de munca! Doar faptul ca se infiinteaza societatea, ca are un numar de membrii si cave banuti. nu inseamna ca va functiona pur si simplu si ca va aduce beneficii fara prea maer bataie de cap! Cine crede asta se inseala amarnic! SCE-ul nostru trebuie sa se impuna, sa isi castige propria piata, sa se faca cunoscuta, sa invete regulile noului joc (pentru ca nu este ca in Romania,acelasi joc dar dua alte reguli.. deci alt joc!)
    Aici, daca nu respecti regulile, iesi din joc! Si inca urat! Aici nu merge cu “ei, lasa ca vedem noi, ne descurcam noi cumva, gasim pe cineva, undeva..!! Nu, nu merge! Trebuie sa faci exact ce si cum ai spus. Si aici eu sunt sceptica. Nu sunt convinsa ca toti cei care viseaza/ vor visa sa faca beneficii prin activitatea SCE-ului nostru sunt constienti/pregatiti/angajati in schimbarea mentalitatii. Da, despre asta este vorba, asta cred eu ca s-ar putea sa fie o problema. Sociatatea noastra va actiona foarte selectiv in ceea ce priveste colaboratorii, pentru ca nu isi propune sa vanda orice, oricui, oricum. Daca nu avem ceva de calitate, nu propunem. E vorba de (re)numele firmei implicate, a noastra. Si, daca dezamagim…nu va fi bine, nu ne mai ia nimeni in serios. Uff, cat am scris! Sper sa nu plictisesc. Dar, toti cei care citesc comentariile, toti cei care doresc sa se informeze, trebuie sa se gandeasca la multe, multe lucruri.

  10. As dori sa fac o precizare, referitor la comentariile Adminacasarobio, sau a d-nei Bota, si chiar asa in general.
    Ideea cooperatiei este o idee de peste 200 de ani, nascuta in Anglia, in anii in care “capitalismul” a inceput sa se dezvolte.
    Iar in Germania, a apartut in anii 1850, unul dintre primi fondatori fiind Friedrich Raiffeisen, exact, banca actuala, cae este o cooperatie.
    Precum a prezentat si dl. Goldis, in multe tari ponderea societatilor cooperatiste este deosebit de mare. Tari ca si Elvetia, SUA sau altele au un numar mare de societati cooperatiste, cu un aport deosebit de important in economia nationala.
    Ce s-a intamplat in Romania nici nu merita sa se mentioneze, pentru ca a fost un simulacru, exact ca si ideea de socialism sau comunism, care a fost de fapt complet denaturata.
    Chiar daca de multe ori o democratie prea mare reprezinta mai mult un dezavantaj, s-a dovedit clar ca o societate cooperatista este mult mai stabila, ajunge, de fapt aproape ca nu ajunge sa fie insolventa, si in unele tari reprezinta o adevarata putere economica (Mondragon din tara bascilor-Spania).
    Singurul lucru important este apreciarea valorilor. Denaturarea, sau folosirea in scopurile proprii, prin intermediul capitalului, sau prin intermediul parghiilor politice (asa cum este mai ales in tarile cu o economie inapoiata si cu mentalitati invechite, cum de altfel este din nefericire si Romania, bineinteles pe langa multe alte tari) nu duce decat intr-un singur punct: contolul si abuzul ideii democratice.. Iar oamenii pot fi foarte usor cumparati pentru 1L de ulei sau 1 Kg de faina. Iar apoi sa li se dea un picior undeva, pana in cativa ani.

  11. Real si interesant “anonim”. Precizare: vreo 40 de ani, in Romania, sistemul cooperatist a mers excelent. Amintesc aici cateva din produsele renumite ale ei, recunoscute la nivel european: covoarele manuale de Braila, Olanda fiind plina(din nenorocire nu mai sunt si magazinele pline) de astfel de produse…am intalnit olandezi care pe strazile Utrcht-ului sau chiar Amsterdam-ului mi-au starns mana cand a auzit ca sunt roman din Braila…da, nu mi-au spus nimic de Nadia sau Hagi si mi-au spus de “covoare manuale”, apoi sticla de la Turda, la origini este de tip mestesugaresc…altele si altele care nu-mi vin in minte. Drept este ca pe masura trecerii timpurilor, asa s-a intamplat: cooperatia romaneasca a devenit un simulacru. Ideea insa si inceputurile ei, proportia cu care ea a luat amploare, ce era in spatele ei e 100% corect…nimic simulat. Ex: ca amintea-i de inceputurile Raiffeisen…In spatele cooperatiei mestesugaresti stateau capitaluri enorme, CASCOM-urile de pe vremuri erau institutiile financiare ale mestesugarilor. Acolo ei plateau o cotizatie pentru rente viagere, acolo ei isi constituiau fonduri pentru credite…(forma veche) tip CAR. Nimic simulat…real, corect, precis. Diferenta este ca Raiffesen a avut voie sa-si expuna capitalurile, sa le listeze pe bursa, sa faca investitii, sa vanda si sa cumpere actiuni sa piarda si sa castige nestingherit. Acolo insa, blocul s-a spart exact la apogeu. Dupa evenimentele din 89, cand tot ceea ce insemna forta singurei ramuri democratice in sistemul comunist atinsese nivelul unei institutii credibile, cu ramificatii europene, cu fonduri si lichiditati suficiente pentru a putea dezvolta si genera capitaluri de orice fel, au aparut “sacalii” interesati sa profite. Si cum se putea face asta decat prin clasica metoda: dezbina si conduce? Asa au facut, au spart sistemul, numai ca nu prea au avut mare succes in a profita…fiecare mestesugar aparandu-si cu viata uneori propria activitate. Stiu oameni care efectiv au muscat din mana celui ce venise sa le ridice utilajul(strugul de lemn cu care facea picioare de masa pentru fabrica de mobila din regiune, spre exemplu), utilaj vechi de 50-60 de ani poate dar existential pentru el, omul care nu cunostea decat ca vrea sa munceasca pentru el, sa-si castige singur existenta, sa faca un lucru de calitate si sa traiasca din propria munca si nu sa ceara bani de la buget, nu sa se inscrie in partid, nu sa vrea pensie de la stat. S-a indus ideea unui simulacru, interesul acestei idei fiind acaparaea sistemului…ceea ce pe alocuri a reusit, alteori nu, cert este ca e greu sa lupti izolat cum fac astazi mestesugarii romani.
    In alta ordine de idei, ne simtim onorati sa putem schimba idei, opinii, informatii cu voi cei de aici si din viitoarea societate, suntem mandri ca acum un an am pus in aplicare ideea de a aduna pei cei mici in jurul nostru, de a le desface produsele, spunem noi civilizat. I-am spune doamnei Cornelia ca varza, micii articolele religioase si de cult, urmeaza promovarea produselor de carne din porc rasa “mangalita” (app., un singur om are curajul sa proceseze asta in mod traditional din intreaga Romanie), conservele si muraturile noastre…toate sunt produse de micii producatori, fie fosti sau actuali mestesugari fie oameni care au inteles sistemul si l-au dezvoltat fiecare in propria gospodarie. Dovada ne sunt miile de ore de munca din spatele acestei activitati, informatiile culese inclusiv de la comisarul european pentru agricultura D-l Ciolos, nenumarati profesori ai prestigioaselor USAMV-uri de la Bucuresti si Cluj, colaborarile cu prestigioase institutii Germane de supraveghere si control alimentar (ECO_CERT).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.