Reteaua de integrare socio-profesionala SOCINRO

retea de integrare SOCINRO

Orice cetatean roman care doreste sa isi inceapa viata si activitatea intr-o tara U.E. are nevoie de unul sau mai multe puncte de sprijin de unde poate obtine, in limba romana  o consultanta juridica, o traducere legalizata, o indrumare contabila sau pur si simplu un sfat pentru integrarea sa socio-profesionala. Tocmai de aceea in cuprinsul acestui material va voi prezenta citeva entitati juridice care pot asigura un set intreg de servicii pentru insertia dumneavoastra in colectivitatile straine in care ajungeti.

Dan Constantin Goldis- initiatorul ideii si retelei de integrare

socinro-foarte-mic                  “Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana- SOCINRO” a  implinit in aceasta luna 2 ani de viata. In primul an ne-am organizat: am amenajat sediul, am imbogatit patrimoniul,  am facut planuri de perspectiva, am infiintat un nou site. In cel de-al doilea an de functionare, am muncit cu mai mult folos si am reusit sa indeplinim citeva din obiectivele propuse initial. Astfel, am scris si editat o brosura (Ghid practic pentru cetatenii romani care doresc sa munceasca si sa traiasca in Germania) pe care am vindut-o pe internet in proportie de 95 la suta, am inceput un proiect care ni se pare valoros (Harta europeana a serviciilor romanesti), am restructurat cele 2 site-uri, astfel incit acum avem mai multi vizitatori unici si mai multe accesari zilnice. Toate aceste proiecte le-am inceput si desfasurat pornind de la ideea ca integrarea unui cetatean roman intr-o colectivitate socio-profesionala straina se realizeaza mai usor cu ajutorul partenerilor de orientare. Astfel, prin munca noastra am contribuit intr-o mare masura  la imbogatirea cunostintelor legislative, precum si la rezolvarea unor probleme administrative, sociale, de sanatate si integrare pe piata muncii cu care se confrunta mereu cetatenii romani relocati in Uniunea Europeana.

Din punct de vedere financiar, Asociatia SOCINRO a recuperat pierderile din 2013, a continuat investitiile si a obtinut chiar si profit la sfirsitual anului fiscal 2014. Profitul nu este mare, dar este un bun inceput care ii permite sa participe in perioada urmatoare la sesiuni de finantare pe diferite proiecte comunitare. Astfel, in februarie- martie 2016, conducerea Asociatiei a hotarit sa se inscrie la urmatoarea sesiune de finantare organizata de catre Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni cu proiectul “Harta europeana a serviciilor romanesti”. Tocmai de aceea, membrii Asociatiei se straduiesc acum sa faca in urmatoarele 3-4 luni o harta cit mai functionala.

O alta mare realizare a celor 2 ani de activitate a Asociatiei este faptul ca valoarea de piata a celor 2 site-uri ( consilierjuridicgermanoroman.com  si socinro.me) a crescut constant si desi hub-ul se situeaza pe locul 700.000 in lume conform clasamentului Alexa (un loc onorant pentru niste site-uri scrise in limba romana) cele 2 mijloace mass-media valoreaza impreuna citeva mii de dolari.

dan goldis                    Dan Constantin Goldis- presedinte SOCINRO.

Datele de identificare si posibilitatile de contact ale acestei asociatii se gasesc aici.

COLABORATORII SOCINRO DIN RETEAUA DE INTEGRARE 

1. Consultant pentru integrare persoane fizice si juridice

consgero integration                  Entitatea comerciala si juridica cu care SOCINRO colaboreaza cel mai bine este Consgero Integrationfirma UG (haftungsbeschränkt)  cu sediul in Munchen, Germania. Consgero este o firma specializata in consultanta juridica, comerciala si evidenta contabila cu scopul declarat de a oferi servicii integrate, in limba romana,  celor care solicita consultanta atit in calitate de persoane fizice cit si ca persoane juridice.     CITESTE MAI DEPARTE 

Observatie: In zona Munchen exista o suprapunere,determinata de apropierea celor 2 adrese. Mariti harta cu semnul +  si pozitiile se vor separa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.