Citi cetateni romani traiesc si muncesc astazi in strainatate?

socinro-steagul-romaniei

De fapt, statistica pe care o prezentam mai jos se refera numai la Uniunea Europeana (titlul materialului a fost pus din ratiuni de indexare Google).  Asadar, potrivit cifrelor oficiale, la 1 ianuarie 2016, peste 3 milioane de români erau plecaţi la munca în străinătate cu drept de sedere mai mare de un an de zile (neoficial se vorbeste de 4.000.000, dar nu luam un calcul aceasta cifra). La inceputul acestui an, cei mai mulţi cetateni romani erau inregistrati in:

  1. Italia – 1.132.000
  2. Spania – 728.252
  3. Germania – 245.248 ( Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei vorbeste de 500.000)
  4. Marea Britanie – 220.000
  5. Austria -80.000
  6. Belgia – 65.768
  7. Irlanda 34.851

Din aceasta statistica lipseste Franţa care nu recunoaşte minorităţile naţionale şi, în consecinţă nu există statistici oficiale în acest domeniu..

Daca va intereseaza valoarea comunitatii romanesti dintr-o alta tara accesati cercul tricolor de pe harta de mai jos si veti fi directionat pe o pagina care va ofera informatii suplimentare.

Sfaturi :

Pentru a localiza mai bine adresele pentru Romanian points of interests  extindeti harta pe tot display-ul cu semnul [ ]  din dreapta sus a ecranului, apoi centrati Harta cu mouse-ul  si mariti-o cu semnul + (plus) pe care il gasiti in stinga jos. Puteti mari succesiv in mai multe rinduri pina cind ajungeti la detaliu strada sau cladire si veti observa ca vor fi eliminate toate suprapunerile de simboluri.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.