Ce trebuie sa faceti in cazul in care doriti sa semnalati  situatii de  “munca la negru” in Germania

 

Cazurile de “munca la negru” pot fi sesizate la institutia de profil in razasemn-intrebare-4 caruia angajatorul „suspect” are sediul social. In Germania, Institutia de profil este Ministerul Finantelor  Publice,   departamentul   Finanzkontrolle Schwarzarbeit  (FKS),  cunoscut de catre toata lumea cu denumirea plastica de “Zoll.”.  Va recomandam ca in sesizarea respectiva  sa descrieti  situatia Dvs. concreta  sau a celorlalte persoane afectate, mentionind datele de identificare ale firmei in cauza. Sesizarea poate fi facuta personal, prin telefon sau transmisa prin posta, email sau fax.

Cazuri concrete de munca la negru inregistrate in 2019 gasiti AICI

Pe harta de mai sus sunt postate o serie de materiale utile pentru cetatenii romani stabiliti in tarile Uniunii Europene. Pentru a accesa informatiile din aceste documente, mariti scara hartii cu semnul + din coltul stinga jos pina in momentul in care simbolurile nu se mai suprapun, dati apoi dublu click cu mouse-ul pe iconita respectiva si astfel veti fi redirectionat pe o pagina cu materialul care va intereseaza.
Daca doriti sa telefon-cu-aplic-finalretineti aceste informatii si daca aveti la dispozitie un telefon cu sistem Android produs dupa 2012, va recomandam sa incarcati GRATUIT aplicatia Servicii romanesti in U.E.” din magazinul Google Play. Procedind in acest mod, veti putea studia linistit toate materialele enumerate, direct de pe telefon sau tableta, ORICIND si ORIUNDE ( detalii complete despre aplicatie AICI.).

5 thoughts on “Ce trebuie sa faceti in cazul in care doriti sa semnalati  situatii de  “munca la negru” in Germania”

  1. Buna ziua ma numesc Luicean Petre si lucrez in Berlin din 2015,lin constructii,cu ghewerbe din dec 2016 angajatorul nu mi-a mai platit salariul ma tot duce cu vorba de la o saptamana la alta,am zis sa fac facturile pentru munca prestata si a zis ca le facem pe toate odata dar pana acum nimic ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat cum pot recupera banii de la el sau macar o parte tinand comt ca sant aproape 5 lunide zile.Va multumesc anticipat.

  2. Aici nu vorbim despre “angajatorul” tau cu despre “partenerul tau de afaceri”. Nu e treba lui sa faca facturi. el doar le plateste (daca vrea). Cauta-ti un avocat, dar sansele sa-ti mai obtii banii sunt sub 50%.

  3. Buna seara,
    Lucrez intr-o fabrica din noiembrie 2015, am avut contract de proba pe o perioada de 1 an iar pana astazi nu am primit contractul pe perioada determinata. Este normal? Eu lucrez in continuare, primesc lunar salariul impreuna cu Lohnzettel. Um intrebat de 3 ori pana acum la PersonalBuro si mi-au spus ca contractul meu merge mai departe automat pe perioada nedeterminata dar ca nu au timp sa-l faca pe motiv ca au foarte mult de lucru,dar totusi au trecut deja 6 luni. Poate fi ceva neinregula aici?
    Multumesc mult

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.