Ce trebuie sa faceti in cazul in care va imbolnaviti pe durata unei deplasari in strainatate?

question-mark-31181_960_720

In cazul in care va deplasati in scopuri turistice sau de afaceri prin state ale Uniunii Europene ar trebui sa luati urmatoarele masuri:

 Inainte de inceperea deplasarii:

 • consultaţi medicul curant sau specialist ( daca aveti o boala cronica) si explicati-i scopul şi durata calatoriei pentru a va putea recomanda, in caz de nevoie, medicamentatia necesara pe durata deplasarii;
 • luati masuri pentru asigurarea  medicaţiei recomandate de medic pentru afecţiunea pe care o aveţi in cazul in care tratamentul este necesar şi pe durata călătoriei;
 • Încheiaţi o poliţă de asigurare de călătorie, care să acopere şi cheltuieli medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces; este recomandat ca aceste poliţe de asigurare să acopere întreaga durată a călătoriei, din ziua plecării din România si până în ziua întoarcerii.
 • Luati masuri pentru obtinerea Cardul European de Sanatate daca sunteti asigurat in sistemul public.
 • Includeţi în bagaje o trusă sanitară de călătorie care să conţină materiale medicale de prim ajutor.

Pe durata deplasarii, in cazul in care va imbolnaviti:

 • Încercaţi să aflaţi cum şi unde se pot obţine îngrijiri medicale în regiuneain care va aflati; ambasadele şi consulatele României deţin liste cu spitalele şi unităţile medicale specializate care pot oferi asistenţă medical in fiecare regiune;
 • Luaţi legătura cu cea mai apropiată unitate medicală;
 • Dacă nu aveţi acces la unităţile medicale, luaţi legătura cu ambasada sau consulatul României; personalul consular vă poate recomanda unităţile medicale din apropiere;
 • Explicaţi medicului situaţia dumneavoastră de sănătate, eventuale afecţiuni anterioare, restricţii la medicaţie etc.;
 • Prezentaţi medicului poliţa de asigurare medicală de călătorie sau Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate;
 • Dacă nu cunoaşteţi limba locală, solicitaţi prezenţa unui translator sau solicitaţi să fie contactată ambasada sau consulatul cel mai apropiat al României.

Pe harta de mai sus sunt postate o serie de materiale utile pentru cetatenii romani stabiliti in tarile Uniunii Europene. Pentru a accesa informatiile din aceste documente, mariti scara hartii cu semnul + din coltul stinga jos pina in momentul in care simbolurile nu se mai suprapun, dati apoi dublu click cu mouse-ul pe iconita respectiva si astfel veti fi redirectionat pe o pagina cu materialul care va intereseaza.
Daca doriti sa telefon-cu-aplic-finalretineti aceste informatii si daca aveti la dispozitie un telefon cu sistem Android produs dupa 2012, va recomandam sa incarcati GRATUIT aplicatia Servicii romanesti in U.E.” din magazinul Google Play. Procedind in acest mod, veti putea studia linistit toate materialele enumerate, direct de pe telefon sau tableta, ORICIND si ORIUNDE ( detalii complete despre aplicatie AICI.).

Nota: In aplicatia mentionata mai sus gasiti si o harta cu medici vorbitori de limba romana din Germania, pe specialitati de competenta si zone de rezidenta.

 

2 thoughts on “Ce trebuie sa faceti in cazul in care va imbolnaviti pe durata unei deplasari in strainatate?”

 1. Buna ziuaAs dori sa stiu, daca sunt indermediar intre o fabrica din romania si firmele din germania , care e mai buna alegerea?(evident ca trebuie sa imi fac firma)Fima pe Romania sau pe Germania?Multumesc anticipatMarinel SandPe 23 ian. 2017 11:39, consilier juridic germano-roman <comment-reply@wordpress.com> a scris:

  consilierjuridicgermanoroman posted: "

  In cazul in care va deplasati in scopuri turistice sau de afaceri prin state ale Uniunii Europene ar trebui sa luati urmatoarele masuri:
   Inainte de inceperea deplasarii:

  consultaţi medicul curant sau specialist ( daca aveti o boala cronica) si "

  1. Depinde de foarte multe variabile de aceea e foarte greu de generalizat. Mai intai trebuie sa va informati – ce inseamna firma in Germania, ce inseamna firma in Romania, faceti calcule si decideti. Pentru partea de organizare a firmei in germania ne puteti contacta la office@consgero.com.
   Cele bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.