Informatii utile pentru pensionarul comunitar roman

Acum la sfirsit de an, reamintim tuturor românilor care primesc pensie lunară de la Casele de Pensii din România, dar traiesc intr-o alta tara a Uniunii Europene ca  sunt obligaţi să trimită de două ori pe an autoritătilor un certificat de viaţă. Prima instiintare trebuie trimisa pentru anul 2019 până cel târziu la data de 31 martie, iar cea de-a doua până la data de 30 septembrie. Conform actualei legi, cheltuielile pentru aceasta corespondenta vor fi suportate de beneficiar, adica de pensionarul comunitar.  SOCINRO  a explicat detaliat cum se realizeaza Mutarea pensiilor romanesti la noul domiciliu European si cum se intocmeste declaratia de transfer. Gasiti intregul documentar despre pensia comunitara   AICI

2 thoughts on “Informatii utile pentru pensionarul comunitar roman”

 1. Buna ziua,
  Am gasit intamplator pagina Dumneavoastra, cautand o Modalitate de a intra in posesia unor informatii de la Casa de Pensii din Romania….
  Din pacate, a obtine informatii pe diverse teme din Romania, este inca o lupta din care noi, cetatenii obisnuiti vom pierde….
  Pe scurt, sunt o romanca stabilita in Germania si, pentru o planificare financiara am nevoie de un calcul al pensiei pentru perioada lucrata in Romania ( 02.09.1988-06.10.2014). Precizez ca detin toate documentele necesare ( carte de munca, adeverinte de vechime, etc)
  Actualmente sunt stabilita in Germania si Intentionez Sa Raman respectiv Sa lucrez aici pana la varsta de Pensionare.
  Puteti Sa imi oferiti o informatie referitoare la modalitatea prin care as putea intra in posesia acestui calcul?

  Pentru un raspuns va multumesc anticipat.
  Laura P.

  1. adresati-va casei judetene de pensii din judetul in care ati lucrat fiindca ei sunt singurii care pot da o informatie autentificata ( folosibila in germania) despre nivelul de pensie posibil. Gasiti un intermediar din familie care sa poata face toate demersurile necesare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.