Asteptam un sfat avizat

Am primit un mesaj de la un cititor mai vechi al site-ului nostru. As vrea din tot sufletul sa-l ajutam cu un sfat competent care sa il scoata din incurcatura. In acest scop, ma adresez tuturor avocatilor, contabililor si intreprinzatorilor din Germania, precum si tuturor persoanelor fizice  care s-au intilnit cu o asemenea problema. Orice sugestie este binevenita! Fiindca il cunosc pe domnul care mi-a scris, promit, in numele lui, ca se va revansa daca va primi de la oricare dintre Dvs. o solutie salvatoare. Iata mesajul dinsului:

” Am primit de la un cunoscut un GmbH, PENTRU UN EURO, EL AVAND PROBLEME CU FIUL IN SPANIA si renuntand la activitatea de constructii din Germania. Am facut actele la un notar german, in momentul preluarii s-a specificat ca firme nu are datorii.
Am platit notarul, iar acum am primit o scrisoare de la Zoll, cum ca firma are in leasing 5 masini, cu numere incluse in document si ca trebuie sa platesc niste taxe pentru aceste masini. Eu am fost de buna credinta, l-am cautat pe respectivul, dar nu mai raspunde la telefon.
Ce pot sa fac? Pot abmeld-ui firma? Sa dau masinile in urmarire la Politie? Ce ma sfatuiti?
MENTIONEZ CA INCA NU AM AVUT NICI O ACTIVITATE PE FIRMA RESPECTIVA.”

4 thoughts on “Asteptam un sfat avizat”

  1. Bună ziua,

    eu as informa Zoll.ul cu privire la ceea ce am întâmpinat și as da toate datele respectivului inclusiv datele notarului la Zoll și celor de la Finanzamt. Cu siguranță au anumite înregistrări în arhivă.

    Va doresc succes și sa rezolvați aceasta problema.

  2. IMEDIAT angajati un avocat specializat in drept comercial, ieri, nu azi !!!

    Avocatul se va uita pe actele firmei preluate si mai ales pe contractul dvs. de vanzare-cumparare, limbajul juridic este complicat, limbajul juridic german este imposibil de inteles complet si corect de oricine altcineva decat de un avocat german cu experienta.

    Aveti mult mai multe probleme decat impozitele de la Zoll, alea sunt cea mai mica problema a dvs. Mai listez cateva in ordinea importantei:

    – Unde sunt fizic cele 5 autovehicole, in ce stadiu se afla leasingul la ele, cand se termina leasingul trebuie fie sa predati masinile in buna stare, fie sa le cumparati complet !!!

    – Ce alte datorii si active de care nu stiti mai are firma, utilaje si echipamente, asigurari obligatorii carora o sa le vina timpul sa fie platite, cheltuieli sociale cu angajatii ?

    – Faptul ca ati facut tranzactia fara a avea un avocat specializat care sa se uite LUNI DE ZILE pe actele firmei pe care o cuparati dupa toate chestiile enumerate mai sus, fara sa analizeze bilanturile si mizloacele fixe, starea financiara si multe altele v-a pus intr-o pozitie de neinvidiat.

    In cel mai bun caz, il dati in judecata pe repectivul si reusiti si dovediti ca ati fost indus in eroare sau inselat si vanzarea este lovita de nulitate.
    In cel mai rau caz, veti raspunde cu patrimoniul in limita capitalului social dar si in acest caz in care veti intra in insolventa unele cheltuieli nu vor fi acoperite de insolventa si va trebui sa le supotati.

    Cea mai PROASTA idee e sa “abmelduiti” firma (operatie de altfel costisitoare si de lunga durata pt un GmbH si care nu va scuteste de nimic) si/sau sa va bagati p—a si s-o lasati moarta.

    NIMENI nu-si vinde firma pe un eur “ca are probleme cu copilul in Spania”, cum reusesc escrocii astia sa convinga fraierii cu asemenea motive trase de par, o sa ramana un mister pentru mine toata viata mea.

    Pe scurt, NIMENI de aici nu va poate ajuta cu alt sfat decat sa va luati imediat un avocat specialist in drept comercial, nu dreptul muncii, familiei sau altele. Daca aveti noroc puteti transforma asta intr-o cheltuila cam cat o Skoda Octavia noua cu toate optiunile. In cel mai rau caz v-ati distrus finaciar, daca asa cum banuiesc eu, cele 5 masini in leasing sunt deja vandute si facute piese, aveti la vreo jumatate de milion de eur de platit.

  3. Când cumperi firma,cumperi si datoriile,din pacate! Statului (indiferent de stat) nu-i pasa de nestiinta sau buna credinta a cumparatorului… Statul vrea taxele! Cred ca vor apare si cei cu leasingul masinilor….ca daca taxele nu-s platite,nu cred ca ratele leasingului ar fi la zi. Solutii miraculoase in cazul asta nu cred sa exista …. trebuie platit si in acelasi moment trebuie angajat un avocat care sa se ocupe de neregulile respective sperand ca se pot da drept disparute masinile si eventual radiate… Dar nu-i simplu…. Trebuie bani si timp … timp in care taxele sau daroriile fata de stat cresc. Despre Firma…nu cred ca poate fi pur si simplu inchisa…pt ca are datorii Dar nici daca nu avea datorii nu e ca o poti inchide Asa pt ca te -ai plictisit,sa zicem… Falimentul o poate Închide dar cu datoriile pe spinarea proprietarului …

  4. Direct la poliție, declarație la poliție , zoll, și în acelasi timp să dai o declarație si la firma care are autoturismele in proprietate.Trebuie văzută situația autoturismelor.
    Nu desfașura nicio activitate pe firma asta.
    Nu ai probleme din moment ce tu ai preluat firma la ” zero” cum se spune!
    Un prieten a avut o asemenea situație in Dusseldorf. I-a venit hârtie dupa 1 an ca poate functiona cu firma, problemele fiind rezolvate juridic. Datoriile au fost imputate fostului asociat unic pe persoana fizică.
    Succes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.