Prima misiune de pace pentru domnul prim ministru

Imediat dupa votul de investire, premierul Nicolae Ciucă a tinut un discurs in care a promis ca va lupta sa apere drepturile romanilor din Diaspora.

Citez din discurs“Avem milioane de cetățeni români în afara țării, oameni față de care avem datoria să le acordăm atenție și sprijin. Față de românii din diaspora, ne angajăm să menținem un dialog deschis și transparent, să ne îngrijim de respectarea drepturilor acestora și să implementăm programe de investiții cu implicarea tuturor”.

In cele doua fraze rostite sunt trei promisiuni: dialogul transparent, asigurarea respectarii drepturilor si implementarea unor programe de investitii.

Eu, personal, in anii din urma, mi-am pierdut increderea in cuvintele spuse de politicieni. Si de atunci am inceput sa ii monitorizez. Asa voi face si cu domnul prim-ministru, care o viata intreaga a fost militar si astazi este politician. Avind in vedere acest nou statut, domnul prim ministru are datoria ostaseasca sa rezolve cit mai rapid problema cazului   FURDUI.

         Toata lumea cunoaste aceasta drama. S-au scris multe articole prin ziare, s-au difuzat multe stiri pe la posturile de radio, s-au facut multe emisiuni televizate. Mai mult decit atit, romanii din diaspora de pe intregul mapamond au organizat zeci de proteste. Si in tara au fost citeva proteste si, cu siguranta, vor  fi mai multe!  

   Luati masuri, domnule prim minstru, ca familia Furdui sa se reintregeasca. Aveti resurse nelimitate, incepind cu cele umane (tot felul de parlamentari si europarlamentari, ministri, ambasadori, consuli,judecatori la curtea europeana) si terminind cu cele legislative romane,germane si europene. Daca in aceasta speta vom fi invinsi de 2 functionari de la Jungendamt si un psiholog tocmit inseamna ca toata legislatia europeana nu valoreaza decit …doi bani. Si, in consecinta, s-ar putea crede ca drepturile cetateanului roman din Uniune au cam aceeasi valoare. Demonstrati-ne ca nu este asa!  

Cu respect, Dan Constantin GOLDIS

3 thoughts on “Prima misiune de pace pentru domnul prim ministru”

    1. Vă înțeleg frustrarea, însă tema articolului este situația gravă în care se află o familie de români, cu 7 copilași, care au fost ridicați în mod abuziv de către o organizație așa zis de protecția copilului, familie care în prezent asistă neputincioasă la traumatizarea și torturarea psihică la care copiii sunt supuși. Aici este vorba despre niște copilași nevinovați, niște victime. Iar despre politicieni care să nu fure, vă doresc să trăiți și să îi prindeți….personal cred fie că nu s-au născut încă, fie au murit la naștere…

  1. Mulțumim pentru această postare stimate domnule Goldiș! Chinul cumplit pe care îl trăiește această scumpă familie sfârtecată de așa zisa “protecție a copilului” este greu de imaginat. Criza morală, economică, financiară și spirituală a cuprins în așa hal și această instituție, încât recurg la distrugerea unei familii, pentru a-și plăti 35 de angajați! Vrednic de tot disprețul gestul lor!
    Incalificabil este și gestul marelui neamț din capul țării care, neavând copii nu știe ce înseamnă iubire, milă, duioșie, purtare de grijă pentru un pui de om. Lipsa de atitudine este totuși o atitudine consacrată deja în istoria omenirii prin persoana celui care a spus: “sunt eu păzitorul fratelui meu?”, imediat după ce își omorâse fratele….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.