Dragi cititori,
In urma numeroaselor polemici si a problemelor prezentate aici pe site in privinta regimului de circulatie a autoturismelor inmatriculate in Romania,am adresat catre Finanzamt Munchen o solicitare pentru a lamuri tratamentul fiscal al autoturismelor inmatriculate in Romania, urmarind urmatoarele aspecte:
- care sunt cazurile in care un autoturism trebuie inregistrat pentru plata impozitului auto – KfzSteuer CITESTE MAI DEPARTE
Va salut. Eu sunt in Germania din ianuarie si tot de atunci am Anmeldung la primarie. Folosesc de cand am venit masina tatalui meu, evident pe numele lui si inscrisa in Romania. Ce trebuie sa fac? Incalc legea cu ceva? Am dreptul sa folosesc aceasta masina? Va multumesc. O zi buna.
Deocamdata va sustrageti de la plata impozitului auto – cand sunteti depistat veti avea de dat socoteala pentru acest lucru si oricum, pe langa celelalte neplaceri, va trebui sa platiti impozitul retroactiv, din prima zi.
Succes!
Radierea de la primarie (fisc) se poate face cu: 1) contract de vanzare-cumparare,
2) o adeverinta de predare a masinii la REMAT,
3) o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
eu vorbesc de cel care foloseste un autoturism a carui proprietar este alta persoana fizica nerezidenta in DE
Pe baza documentelor de la Finanzamt care certifica folosirea autoturismului in Germania este posibila recalcularea impozitului in statul de inregistrare.
Ca in Romania e complicat de facut e alta problema, pariez ca in Austria, Franta sau Elvetia nu e nicio problema.
Buna ziua, doresc sa va intreb daca in cazul cumpararii unei masini prin credit bancar in Germania, rata creditului se poate deduce intr-o oarecare masura din impozit? (intra la cheltuieli profesionale sau ceva de genul?)
apare cred o problema daca a-ti platit impozitul in RO sa presupunem pe tot anul anticipat si va cer si aici de la data amelduiri d-voastra un alt impozit.Tare as vrea sa aflu de la cineva concret ce a facut daca a trecut printr-un astfel de caz
Nu apare nicio problema, intelegeti odata, fiecare este responsabil sa isi radieze autoturismul, exista notiunea de radiere fiscala in orice administratie publica din orice tara.
Mai exact o sa vedeti ca formularele respective de la Finanzamt cuprind o rubrica in care se trec datele in care autoturismul e utilizat in Germania – chiar formularul se numeste Kfz-Steuerklärung.
Pe baza acestui document se recalculeaza impozitul in tara in care este inregistrat.
Bun, ca finantele din Romania sunt mai cu vaca si cel mai probabil nu vor sti ce sa faca e alta problema, dar e una din problemele a carei rezolvare si-o asuma fiecare dintre cei in cauza.
Si inca odata, o sa vedeti pe formularele respective inscrisa clar perioada de 1 an, ceea ce personal ma face sa cred ca e doar o solutie gresit inteleasa.
ALEXANDRU ESTE IN ACEST CAZ
cred ca perioada de un an apare datorita ca daca locuiesti mai mult de 6 luni per an ai domiciliu fiscal
Foarte important – pentru cei ce aleg sa utilizeze autoturimsul in continuare inmatriculat in Romania, este foarte important de luat in calcul faptul ca in acest caz, daca este posibila doar plata impozitului fara inmatricularea autoturismului, impozitul se calculeaza per zi calendaristica, anume 1,53 Euro pe zi!
Vorbim deci de un impozit anual de 558,45 Euro pe an!
Mai pe scurt se duc naibii toate calculele de rentabilitate ce ii determina pe majoritatea sa procedeze asa!
Kraftfahrzeugsteuergesetz, § 9 Steuersatz,
3) Für ausländische Fahrzeuge beträgt die Steuer, wenn sie tageweise entrichtet wird, für jeden ganz oder teilweise im Inland zugebrachten Kalendertag
…
2.
bei allen anderen Kraftfahrzeugen mit einem zulässigen Gesamtgewicht von
a) nicht mehr als 7 500 kg 1,53 EUR,
…
numai ca a-ti spus ;DACA este posibila plata…,
Cititi articolul macar..
Discutia este DACA este posibila plata impozitului fara a inmatricula autoturismul! Asteptam o comunicare oficiala din partea Finanzamt!
Informatia cu impozitul zilnic am primit-o tot de la ei intr-un raspuns ulterior primului in care au trimis acel Merkblat.
In orice caz, persoana e in culpa: conform legii impozitului auto, acesta este dator sa plateasca KfzSteuer, fara inmatriculare – daca e cazul, daca nu ar fi trebuit sa inmatriculeze autoturismul.
am citit forte bine articiolul,dar ce se intampla ca proprietarul plateste impozitul in tara lui de resedinta. deaceea apare un daca.
Nu exista niciun daca, exista notiunea de radiere fiscala, cum la fel de bine cand autoturismul in cauza cand se va intoarce in romania, va fi radiat intai de la Finanzamt.
cum de exemplu am platit impozitul pt.tot anul in curs si aici in DE mai platesc inca odata alt impozit pt.acelasi autoturism.Aceasta suna dubla impozitare.de acea mai trebuie niste elemente ca sa fie tot tabloul intreg
Specifica legea undeva ca eu pot radia de la fisc un autoturism pt.a-l folosi alcineva in DE de exeplu, fara sa-l vand doar sa-l imputernicesc? In conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, scoaterea sau radierea din evidenta fiscala a unui mijloc de transport se face in baza unei declaratii la care se anexeaza:
– factura sau contractul de vanzare-cumparare care va fi insotit de o copie a certificatului de atestare fiscala care a stat la baza instrainarii mijlocului de transport;
– certificatul de distrugere eliberat de centrul de colectare a fierului vechi;
– certificatul de radiere emis de Politie in urma instrainarii.
Pentru a nu exista confuzii intre procedura de radiere din circulatie a unui mijloc de transport si cea de radiere din evidenta fiscala a acestuia, facem urmatoarele precizari:
– mijloacele de transport nu se scot din evidenta fiscala pentru perioada in care acestea se afla in reparatii curente, reparatii capitale sau nu sunt utilizate din oricare alt motiv, inclusiv din lipsa unor piese de schimb din reteaua comerciala sau de la unitatile de reparatii de profil;
– pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existentei fizice, scaderea de la plata taxei asupra mijloacelor de transport se face prin prezentarea unui document din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat.
V-am mai precizat, e o problema a Romaniei, faptul ca legislatia probabil nu este aliniata cu astfel de cerinte – in Germania exista o procedura KfzSteuerklärung care trateaza acest caz, in Austria de asemenea, tocmai am verificat.
Inca odata, este un risc asumat de cel ce actioneaza astfel, de impozit nu scapa in GErmania sub justificarea ca l-a platit in Romania si finantele romanesti nu il recalculeaza.
Sa vedem acum daca Asigurarea din Romania + impozitul Romanesc + impozitul german mai reprezinta o “afacere” in acest sens.
si mai este o modalitate la categoria cu procura; pe talon la rubrica C2 proprietarul si la rubrica C3 imputernicitul. Este oficial si la vama fara probleme.deci fara procura in acest fel
Buna ziua , locuiesc in Mannheim de anul trecut (rezident) , conduc o Masina (golf) inmatriculata in Romania , dar nu e pe numele meu , am fost la finante m-am inregistrat si au calculat un impozit de 274 euro pe an pe care l-am achitat. Intrebarea mea este , de ce nu au calculat 1,53 euro/zi ? Daca sunt controlat sunt pasibil de amenda chiar daca am platiti impozit ? Multumesc
V-au calculat impozitul conform grilei de impozitare pentru autoturismele inmatriculate in Germania. Stati linistit, la primul audit isi vor repara greseala, veti primi recalcularea.
Aceasta situatie are loc deoarece posibilitatea de a plati impozitul fara inmatriculare este relativ noua si necunoscuta in multe zone, inclusiv de catre cei de la Finanzamt.
Cititi KFZSteuergesetz, articolul 9 – modul de calcul al impozitului – subpunctul 2 pentru autoturismele inmatriculate in strainatate, e clar, 1,53 pe zi – informatie primita de la Finanzamt Munchen.
Impozit fara inmatriculare eu inca n-am mai auzit. Asta-i deja vanatoare de impozite.
Pai nu ar fi vanatoare daca toti si-ar inscrie masinile aici. Asta este o obligatie catre statul german (atata timp cat locuiesti aici), adica sa platesti impozit, taxe, etc., dar foarte putine persoane se intereseaza si de obligatii, in schimb toti vor sa stie ce drepturi si ce ajutoare pot primi de la statul german. Vedeti, cand e vorba si de platit ceva… tot cauta sa citeasca printre randuri (ca poate, poate gasesc o scapare)… tipic romanesc.
100xLike
Sa vedeti cand va trimite Finanzamt-ul la toata lumea recalcularile cu 1,53 Euro pe zi, atunci distractie, se vor intreba de ce au facu asta si nu au inmatriculat masina.
Multumesc! Aveti dreptate, incep sa se trezeasca si nemtii, si o sa ii ia pe toti la verificat… sa vezi atunci jale.
De unde stie statul sa ne impoziteze masina noastra romaneasca?
Suficient sa va prinda circuland cu ea in Germania.
Puteti fi mai explicit?
Pentru Bogdan era intrebarea.
adica de cand stie statul ca are omul o masina insrtrainata in DE. Apropos da vanatoare impozitelor auto, mai anii trecuti au facut-o spaniolii si danezii, Problema este ca cineva poate circula legal cu o masina si cu procura.dar nu o poti radia sub aspect fiscal in RO si deci platesti acolo impozit si aici cer pt.aceeasi masina impozit. deci vorbim de masina nu proprietate personala.
Pai nici nu il intereseaza de cand are masina adusa aici… conteaza doar de cand este inscris el la primarie. Masina poti sa o ai de o zi adusa, dar daca tu locuiesti de 10 luni aici… esti in ilegalitate.
asta inseamna dubla impozitare si nare nici logica.
Pai nu ai inteles, nu este dubla impozitare… daca tu folosesti masina aici dupa cele 6 luni de la anmeldung esti OBLIGAT sa o inscrii aici. Si nu vei mai plati impozit in Romania, doar aici. Care e dubla impozitare? Daca nu aduci masina aici, atunci nu va trebui inscrisa aici, deci nici impozitata. Si vad ca prin postarea de mai jos te contrazici singur (• cetăţenii care se mută definitiv într-o altă ţară a UE vor avea la dispoziţie 6 luni să-şi reînmatriculeze automobilul în această ţară;). Ce tot cauti printre randuri si zeci de mii de site-uri daca legea germana este foarte clara???
PS : poti face o cerere catre finantele din Romania sa-ti restituie banii pe diferenta de perioada. La cum merg treburile la finantele romanesti cred ca o sa fie mai greu.
daca erai mai atent eu vorbeam de masina NU proprietate personala ,dar cu care poti circula in ue cu procura si nu o poti radia fiscal in tara si tot acolo este impozitata. MASINILE PERSONALE da asa cum s-a scris isi mai jos de mine este clar cu termenul in DE de ex. 6 luni .in ITALIA 12 luni etc.
Pai nu e legal nici cu procura. Chiar nu vrei sa intelegi? Este la fel cu miile de bulgaroaice din Romania, doar ca acolo nu se aplica legea. Procura este egal cu 0. Ideea este ca locuiesti aici si folosesti masina aici, deci aici trebuie sa platesti… cine te tine sa nu iti inscrii masina pe numele tau in loc sa umblii cu “PROCURA” ? E mai ieftin in Romania (impozitul si asigurarea), pai atunci muta-te inapoi in Romania. Pe principiul asta hai cautam printre randuri si cum sa platim impozitul pe salariu, asigurarile, taxa radio-tv, etc. in Romania, ca doar ai domiciuliul si acolo si carte de identitate romaneasca.
Si inca o chestie… de ce astia (nemtii) nu isi tin masinile doar pe numele unui parinte? ca ar plati poate mai putin la asigurari (decat un incepator, in cazul copiilor) si este chiar legal. Dar aici mai intervine si datoria de cetatean fata de tara respectiva, pe care mare parte din romani nu o au si ne tot miram de ce nu merge nimic.
impozitul se plateste retroactiv pe perioada care poate persoana respectiva demonstra ca afolosit autoturismul (data procura, declaratie vamala, etc). Daca nu poate demonstra cu niciun act atunci se considera ca persoana respectiva a utilizat autoturismul de la inceputul anmeldung-ului si va plati impozitul retroactiv de atunci.
Exact… ar fi bine sa scape doar cu plata retroactiva, dar nu se stie…
fals Cu procura si proprietarul in masina este foarte legal.
@LK: Eu n-am nici-o procura asa ca sctierile tale nervoase sant fara rost.
Comisia Europeană a adoptat pe 3 aprilie 2012 un nou regulament cu privire la înmatricularea maşinilor în Uniunea Europeană. Noua normativă, care prevede o simplificare a procedurii de înmatriculare şi eliminarea unor taxe, ar putea intra în vigoare peste un an în toate statele membre.
Regulile vor fi aplicate şi în cazul celor care cumpără sau vând un automobil de ocazie în altă ţară a Uniunii Europene, anunţă reporterntv.ro preluat de Jurnalul.ro. În plus, cei care lucrează într-un alt stat al blocului comunitar şi folosesc un automobil înmatriculat de angajator nu vor mai trebui să il înscrie şi în ţara lor de origine.
În prezent, potrivit estimărilor Comisiei Europene, este nevoie, în medie, de cinci săptămâni pentru încheierea procedurilor, iar costul unei înmatriculări este estimat la 400 de euro.
Noul regulament nu reuşeşte însă să scoată definitiv reînmatricularea în cazul rezidenţei unei persoane într-un alt stat membru. În această situaţie, proprietarul maşinii va trebui să înregistreze maşina în noua ţară de rezidenţă în termen de şase luni.
Prevederile noului regulament adoptat de Comisia Europeană:
• cetăţenii care îşi petrec o parte din an într-o reşedinţă de vacanţă dintr-o altă ţară din UE nu vor mai fi nevoiţi să-şi reînmatriculeze automobilul în această ţară;
• cetăţenii care se mută definitiv într-o altă ţară a UE vor avea la dispoziţie 6 luni să-şi reînmatriculeze automobilul în această ţară;
• cetăţenii care cumpără sau vând un automobil de ocazie în altă ţară a UE nu se vor mai confrunta cu controale tehnice suplimentare şi cu probleme administrative;
• cetăţenii care lucrează într-o altă ţară a UE şi folosesc un automobil înmatriculat de angajator în ţara respectivă nu vor mai trebui să-l înmatriculeze în ţara lor de origine;
• societăţile de închirieri auto vor putea transfera autoturisme într-o altă ţară a UE în perioada concediilor fără a le reînmatricula (de exemplu, închiriind aceleaşi autoturisme pe litoral în timpul verii şi în Alpi în timpul iernii). Acest lucru ar trebui să reducă preţurile de închiriere a automobilelor;
• acelaşi principiu se aplică în cazul întreprinderilor: autovehiculele, autobuzele, camionetele şi camioanele ar trebui înregistrate în statul UE în care se află sediul întreprinderii, iar celelalte ţări ale UE trebui să accepte acest lucru;
• autorităţile de înmatriculare vor coopera tot mai mult între ele, facilitând astfel identificarea şi urmărirea autovehiculelor furate. Va deveni astfel imposibilă înmatricularea unui automobil furat într-o altă ţară din UE;
• multe controale vor fi eliminate cu totul, autorităţile primind informaţiile tehnice necesare cu privire la autovehicul direct de la colegi lor din ţara în care acesta este deja înmatriculat.
vor intra din 2014 sursa http://www.europa.eu
reglementarile vor intra din 2014.sursa europa.eu
buna ziua tuturor.numele meu este bogdan achitei si locuiesc de putin timp in wiesbaden. pt cei ce ma pot ajuta cu unele informatii clare si precise, as fi recunoscator. sun venit de putin timp din romania, si am vandut masina acolo, tocmai pt a nu intampina probleme de genul celor mentionate mai sus. intentionez sa locuiesc cativa ani buni in germania. in concluzie credeti ca am facut bine, sau ar fi trebuit sa pastrez acea masina inmatriculata pe numele meu in romania? acum intentionez sa cumpar o masina care se afla in belgia. as dori sa stiu care ar fi costurile totale pt a o inmatricula in germania. inca o intrebare, vreau sa stiu daca impozitul anual pe autoturism si asigurarea obligatorie se plateste in germania in baza capacitatii cilindrice, mai exact care sunt in germania criteriile de impozitare pt un autoturism. in speranta ca voi primi raspunsurile necesare, va multumesc anticipat.
Buna ziua tuturor de pe acest site extraordinar.Am si eu eu o problema si poate ma puteti lamuri.Masina mea este pe numele mamei mele.Cum o pot inscrie in Germania ? Ca s-o trec pe numele meu ma costa 1500 euro taxa de mediu in Romania si nu prea imi convine.Pot s-o inscriu in Germania pe numele meu? Cum pot proceda ? Multumesc.
Taxa de mediu este aplicata la vanzarea autoturismului in cazul dumneavoastra, deci nu aveti cum scapa fara plata respectivei taxe.
daca a fost odata inmatriculata in romania nu mai se plateste taxa de inmatriculare a doua oara
Lucian a precizat ca trebuie sa plateasca taxa de mediu, probabil este dinainte de 2007 in proprietatea mamei si atunci va trebui platita taxa acum, la vanzare. Absoluta idiotenie dar avem conducatorii ce ii meritam, ce au fost votati si dau legi pe masura!
aoleu ,dupa ce mai plateai bani grei la vama , acum inca o taxa?
Dar mi se pare o prostie ca in cadrul familiei ca sa trec masina pe numele meu sa platesc taxa asta monstruoasa..Cum pot inscrie atunci masina pe numele mamei mele in Germania?Poate face o imputernicire notariala in Romania in asa fel incat sa o pot inscrie eu fara sa mai fie nevoie prezenta ei in Germania?
Un bun poate fi instrainat prin vanzare sau donatie, nu poate fi pur si simplu trecut de pe un nume pe altul. Studiati legea romane privind taxa de inmatriculare, dar cred ca si la donatie este valabil.
PS: avem legile facute de cei ce au fost votati, asa ca……. era o vorba celebra a unei doamne parlamentarL: “Ciocu’ mic, suntem la putere!”
Pentru masinile revandute in afara Romaniei, statul va returna o taxa reziduala, calculata in functie de perioada de utilizare.
V-am expus putin mai sus situatia mea. In cazul meu daca as folosi ca rezident in Germania, masina care este pe numele mamei mele nerezidente, cat timp as putea circula cu ea fara sa ma sustrag legilor germane? Dupa cat timp ar trebui sa incep sa platesc impozit ? Daca as vinde-o in Romania as lua niste bani de nimic,din cauza taxei abuzive de mediu,de aceea ma gandesc s-o mai tin cat pot,deocamdata. Multumesc mult. Apreciez mult ajutorul pe care-l oferiti tuturor interesati.
183 de zile de la anmeldung, acesta este termenul maxim.
Nu cumva acesta este termenul pt.masina proprietate personala?
BUNA ZIUA!
CAM ACEIASI,, PROBLEMA” AM SI EU,DOAR CA E INVERS MAMA MEA LOCUIESTE IN GERMANIA SI EU VREAU SAI LAS MASINA INMATRICULATA IN ROMANIA SI PE NUMELE MEU SA O POATA FOLOSI ACOLO.EU O SAI LAS TOATE ACTELE LA ZI PLUS O DECLARATIE FACUTA LA NOTAR CA O IMPUTERNICESC SA CONDUCA MASINA SI IN AFARA TARII.MENTIONEZ CA IA LOCUIESTE CU CHIRIE IN GERMANIA SI ARE DOMICILIUL STABIL IN TARA.INTREBAREA MEA ESTE DACA E POSIBILA DE AMENDA IN GERMANIA PENTRU CA LOCUIESTE DE MAI MULT DE 6 LUNI ACOLO?SI DACA MASINA E PE NUMELE MEU TREBUIE NEAPARAT SA O INREGISTREZE SI ACOLO LA PRIMARIE CHIAR DACA EU PLATESC AICI TOATE TAXELE?VA MULTUMESC !
Nu are importanta pe numele cui e masina, din ziua 184 de la anmeldung apar problemele.
Nu are importanta daca va platiti taxele si in Romania, dupa cele 183 de zile in Germania trebuie sa o faceti daca autoturismul este folosit in Germania.
A 2 parte a raspunsului nu va veni mai mult ca sigur cei de la finante nu au cred prefigurat astfel de cazuri ,,romanesti,, numa daca nu i-au in calcul si vor adauga ceva articol.
buna ziua
Citind din randurile voastre ieu ma intreb cum se poate sa se pretinda sa inmatriculezi masina in alta tara unde lucrezi si stai in chirie (Germania) si nu ai cetatenie, iau in considerare ca in momentul cand iesti verificat de politia germana in trafic actele care le dai toate sunt romanesti parere mea ieste un abuz din partea statului German sa te oblige sa inscrii si catelu si purcelu de dragul impozitului cand nu ai prea multe pe acolo decat un loc de munca si o chirie.Am un prieten in italia care a inmatriculat masina pe mama lui sta de mai bine de un an acolo si nefiind masina pe numele lui nu are probleme cu politia oare legea nui la fel peste tot
Omiteti un lucru: acolo unde stai o anumita perioada ai si domiciliu fiscal. Si implicit si obligatii, nu numai drepturi. Plata impozitului pe autoturism este una din obligatiile persoanei cu domiciliu fiscal in Germania. Chestiunea cu procura functioneaza in Italia, in Germania nu.
Buna seara!
Numele meu este Adriana, locuiesc in Germania de 1 an si 2 luni. Referitor la impozitul auto: mi-am adus, de 3 saptamani, masina din Romania (inmatriculata acolo, pe numele meu), am fost vizitata de cei de la Zoll de 3 zile si nevoita sa platesc impozitul pe autoturism pe un an intreg (de la data intrarii autoturismului in Germania) – 405 euro in regim de urgenta (calculul impozitului s-a facut pe tipul de motor si pe tipul combustibilului folosit). Ideea este ca nu conteaza ca ti-ai adus masina de 1 zi sau de 1 saptamana, ci faptul ca ai domiciliul in Germania de mai mult de 6 luni. Am fost asigurata, de cei de la Zoll, ca atata timp cat am chitanta de la ei, nu voi avea probleme prin Germania cu masina. Masina poate ramane cu numerele de Ro dar sa fie platit impozitul.
Salut Adriana,
Aceeasi situatie am avut-o si noi. Pe sotia mea au oprit-o cei de la Zoll si drept urmare am platit impozitul de la data Anmeldung-ului si inca un an (pana in Oct 2015) plus o amenda de 35 Eur. Functionarii i-au spus ca ei sunt interesati doar de impozit, si ca nu e de competenta lor daca sunt probleme cu nr. de RO sau nu, si ca ar trebui sa circulam cu dovada de plata a impozitului, si ca nu va fi nicio problema pt ei.
Doua saptamani mai tarziu, primim scrisoare de la serviciul circulatie, ca trebuie sa inmatriculam masina pe DE in termen de 2 saptamani, si ne-au trimis lista cu toate actele necesare. Asadar, cel putin cei din landul Schleswig-Holstein nu accepta ideea de a colecta impozite pentru o masina care nu e inregistrata in evidentele lor.
Am analizat situatia pe toate partile, si tot inmatricularea aici (in DE) este solutia, chiar daca asigurarea + impozitul sunt ~ 1000 Eur/an peste ce plateam in RO.
Numai bine,
Mircea
Buna ziua , vreau sa ma impart si eu cu necazul meu , Am un bus in Germania cu numere moldovenesti , am fost oprit de catre ZOLL si am achitat urgent 775 euro ca amenda (gaj) ,au zis ca nu am platit pe vehicol stoer .Acum am proces verbal cu ei si nu stiu ce poate sa fie mai departe . Ei vor sa achit si stoerul si cred ca si o amenda , dar na-m idee cam cat de mare ar fi . Masina e a nepotului si in timpul cand am fost oprit eram eu singur la volan , nepotul era esit din Germania. In masina nu aveam numic , numai motivul ca am am aici anmeldung , este ca o problema.Am intrat in Germania cu auto 15 ianuarie 2015 .Scrieti va rog foarte mult , daca aveti vreo idee CAM cat de mare este stoerul penru auto cu capacitatea motorului 2.8 de 3500 t. wollkswagen. Va multumesc mult din timp.
Caz concret
Eu sunt înregistrată in Germania din August 2013 si in Ianuarie 2015 m-a oprit poliția germana ,eu având mașina mea cu numere romanești.Au zis ca trebuie sa o înmatriculeze aici si sa plătesc impozit aici ca folosesc drumurile lor.Ca urmare in decurs de o săptămana am înmatriculat mașina aici .Acum in Octombrie mi-a venit Înștiințare de la Zollamt ca am încălcat regulile si ca am posibilitatea sa contest sau sa completez doua formulare cu date personale si cu datele mașini ca sa plătesc .Deci nu scapi ,voi plăti ,cât nu știu aștept ,durează Orice improvizație sau șmecherie românească …….uitați .Nu tine cu nemții.
Intrebare, da sau nu
pot sa pastrez masina cu nr de Ro si sa platesc impozit , chiar daca am anmeldung mai mult de 6 luni?
multumesc, cu stima Loredana Ignea
@ignea Da, daca puteti dovedi cu acte ca sederea dvs. in Germania e limitata la maximum 1an si masina este folosita in scop de serviciu (ati fost detasat de catre o firma din Romania, aveti o bursa sau participati la un proiect european, etc).
Daca masina este folosita in scop personal, nu, trebuie sa o inregistrati sau va asumati riscul de a deveni evazionist fiscal.
Daca DEJA sunteti de mai mult de 6luni inregistrata in Germania si folositi masina atunci asteptati-va ca la primul control al politiei sa aveti o surpriza foarte urata, va recomand sa mergeti sa inscrieti imediat masina, aveti pe site toate actele si informatiile necesare.
a adevarat ca asigurarea auto scade cu fiecare an daca nu ai avut accident?ms
Nu obligatoriu.
Fiecare persoana este incadrata, functie de istoricul personal, intr-o anumita clasa de asigurare – SF – Shadenfreiheitsklasse. Fiecarei clase ii corespunde un anumit procent.
Prima de asigurare se calculeaza astfel: se stabileste prima de asigurare pe baza datelor masinii, locatiei, situatiei personale, rezultand suma X. Pentru pretul final, acestei sume ii este aplicata factorul de multiplicare corespunzator clasei dumneavoastra de asigurare: ex. SF 10 – 37%, rezultand ca veti plati doar 37% din suma X.
Incadrarea in clasa de asigurare se face pe sistemul bonus-malus: pentru fiecare an fara daune, primiti o clasa mai buna – ex. dupa un an fara daune, treceti in clasa 11 unde procentul este 35%, de ex. Daca a existat o dauna, atunci retrogradati in clasa 9, platind 38%.
Ei, in primii ani de asigurare fara daune, evident se simte o diferenta la pretul final al asigurarii, deoarece diferenta de procente dintre clase este destul de mare: Ex. SF 2 este 64%, SF 3 este 58% – o diferenta de 6 procente.
1-2 procente mai mici pot insemna o prima mai mare in final, deoarece anual pretul de baza al primei este ajustat de asiguratori dupa anumit factori.
Ex: sunteti anul acesta clasa 10, platind 37% din X. Nu aveti daune si anul urmator aveti 35%. Dar prima de baza se scumpeste, fiind X + Y, platind 35% din (X + Y).
Buna seara,
De foarte putin timp folosesc masina tatalui meu (care este inregistrata in Romania) in Germania, eu avand contract de comodat (masina nu este pe numele meu, ci pe numele tatalui meu). Sunt constient ca este necesara plata impozitului pe masina in Germania (pentru ca am Anmeldung aici), de aceea vreau sa va intreb daca mai este posibila doar plata impozitului si sa raman cu numerele de inmatriculare din Romania.
Nu am mai vazut comentarii recente pe tema asa si de aceea revin cu aceasta intrebare.
In concluzie, mai este posibil sa platesc doar impozitul si sa raman cu numerele de Romania? De asemenea, plata aceasta se face la Finanzamt sau in alta parte? Daca acest lucru nu se mai poate face, care ar putea fi o solutie legala?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!