Merita sa ne cumparam masina din Germania ?

socinro foarte mic

Istoric:

 Fiecare dintre noi a avut cel putin 2 masini la viata lui. Cei trecuti de prima tinerete, cum sunt eu de pilda, am avut de-a face si cu Dacia 1100 , cu Oltcit Club si cu VW broscuta. Imi amintesc cum in vremea comunismului, am carat de nenumarate ori bateria de acumulatori la etajul 2 ca sa o incarc pentru a doua zi ori am incalzit bujiile pe aragaz in fiecare dimineata cu ger. Pe vremea aceea, stiam totul despre pivoti, bucse, garnitura de chiuluoasa, peticeam chiar si camere de cauciuc, dar cumparam litrul de benzina cu pretul unei piini.  Mai tirziu, dupa ‘ anii 80, am circulat doua duminici din 4  si stateam 3 zile la coada pentru a cumpara 10 litri de benzina…

Actualitate

     Vremurile acelea au trecut, lucrurile s-au schimbat, tehnologia a evoluat.  Dar interesul fiecaruia dintre noi pentru masina a ramas neschimbat. Este firesc sa fie asa! Masina a fost si va ramine cea dintii investitie majora a unei persoane sau a unei familii. Chiar inainte de a avea o casa, fiecare tinar, casatorit sau nu, isi doreste o masina. Cei mai in virsta,- care au mai putine drumuri de facut- isi  schimba si ei masina din cind in cind, de obicei, o data pe deceniu. Cert este ca fiecare om activ,  in oricare din  momentele vietii sale, se gaseste permanent fie in pozitia de cumparator de masina, fie in pozitia de vinzator de masina, fie in ambele pozitii, in acelasi timp.  

    In consecinta, avind in vedere specificul site-ului si  interesul major pentru aceasta tema, deschidem astazi o dezbatere Socinro pe tema : “ Merita sa cumparam masini second-hand din Germania?”

 Si vom discuta impreuna urmatoarele subiecte:

 Citeste mai departe

5 thoughts on “Merita sa ne cumparam masina din Germania ?”

  1. Buna ziua!buna intrebare!dupa parerea mea pentru o familie normala care nu tine neaparat la lux ci mai degraba la o masina buna eu recomand cumpararea unei masini din seria Dacia,Logan,Logan MCV,…si haide-ti sa va dau si o explicatie!un anume cumparator vinde un Logan dupa 2 sau 3 ani la pretul de 3500euro maxim si cu 60000de km aproximativ!poti cumpara o asemenea masina la aceeasi km si la aceeasi pret din Germania?
    Loganul nu e o masina de lux,e o masina buna pentru omul de rand..cei care vor mai mult de atat …fiecare cu parerile lor eu mi-am exprimat preferinta!

  2. Am un coleg de serviciu aici la Munchen care, a condus Logan-ul cativa ani buni si are o parere excelenta despre raportul pret calitate al masinii! Colegul este neamt! Se vede treaba ca nemtii merg des pe princiipiul unui lucru practic si durabil, nu numai calitativ!

    1. Loganul are avantajul faptului ca devalorizarea in valoare absoluta este minima, raportandu-ne la pretul autoturismului nou. Multi il cumpara si dupa 3 ani cand a iesit din garantie il vand, diferenta pentru altul nou fiind mica, comparabil cu alte masini. Un Passat ajunge 30-35000 euro nou, in 3 ani de zile valoarea de piata ajunge pe la 15.000 euro, deci o devalorizare de 20.000 euro in 3 ani.

    2. Adica neamtu se mira ce mult tine un Logan la ce ieftin este.La vremuri ca acestea si la ce o sa mai vina vor fi tot mai multe Loganuri si pe soselele germane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.