De multe ori, cind un cetatean roman pleaca in strainatate, isi lasa acasa tot felul de probleme nerezolvate (plati restante la banci, contracte cu furnizori de utilitati nereziliate, impozite neplatite, divorturi in curs, etc.) De cele mai multe ori, problemele acestea nerezolvate il ajung din urma pe cetateanul roman oriunde ar fi el. Si atunci incep necazurile… Problemele nerezolvate incep sa evolueze si se agraveaza treptat ajungind in final la executari silite, somatii de plata ultimative, penalitati suplimentare, dobinzi ridicate, pierderea custodiei copiilor, etc.
In ultimii ani gestionind acest site, am constatat ca o problema deosebita de frecventa pentru cititorii nostri este problema casatoriei sau divortului international dintre doi soti cu cetatenii diferite sau doi romani cu rezidente diferite. Pentru cuplurile romanesti fara copii minori este ideal divortul in Romania prin acordul partilor, dar aceasta este cea mai simpla varianta. Toate celelalte cazuri sunt mult mai complicate si solutiile posibile sunt diferite de la instanta la instanta si chiar de la tara la tara.
O alta mare problema pentru familia de romani relocata in strainatate este gestionarea patrimoniului ramas in Romania. Exista cetateni romani in strainatate care au mostenit proprietati in Romania si nu au nicio persoana capabila sa le administreze pe perioada cit lipsesc din tara. Exista proprietari romani in strainatate care ar dori sa ofere spre inchiriere proprietatile lor, dar nu o fac din lipsa de timp, de teama obligatiilor care le-ar reveni sau din alte motive (distanta, varsta inaintata, necunoastere). Exista locuri de veci concesionate in marile orase din Romania care se pierd fiindca nu se plateste o banala suma de 12 lei pe an. Si cite si mai cite…
Cert este faptul ca orice familie plecata in strainatate trebuie sa numeasca un imputernicit competent in tara care sa se ocupe de toate problemele in curs de rezolvare. Atunci cind familia nu gaseste un imputernicit competent in familie este nevoita sa-si aleaga un avocat, un consilier juridic, o societate de administrare a bunurilor. Tocmai de aceea, noi ne-am gindit sa adunam in cadrul proiectului nostru ( Harta europeana a produselor si serviciilor romanesti) cabinete de avocati si societati de administrare capabile sa ofere cele mai bune si mai ieftine solutii pentru rezolvarea problemelor urgente. Fiindca suntem la inceput de drum, in prezent va oferim numai citeva pozitii din care sa puteti alege, dar suntem convinsi ca in urmatorul an, lista lor va fi mult mai lunga. Sfatul nostru final este sa va alegeti avocatul, societatea de administrare sau persoana imputernicita cu multa grija, asa cum va alegeti doctorul, nasul de casatorie sau duhovnicul. Nu uitati insa ca toate aceste persoane trebuie platite pentru activitatea lor, fie ca este vorba de o simpla consultanta juridica, fie o activitate judiciara sau extrajudiciara, executiva sau nu.
Aveti aici un cabinet de avocatura din Bucuresti capabil sa va rezolve problemele dvs. din Romania.
Aveti aici un cabinet de avocatura din Timisoara capabil sa va rezolve problemele dvs din Romania.
Buna ziua! Doresc sa stiu ce parere aveti despre urmatoarele firme de plasare forta de munca : http://www.direct-job.ro si http://www.exclusivejobs.ro
Multumesc frumos, astept raspunsul dumneavoastra!
buna ziua,ma numesc iuliu si am o problema care nu stiu cum sa o rezolv.anul trecut in 2014 cam prin luna august am sosit in germania si ca oricare alt roman am deschis cont la banca,am facut almendug si m-am inscris la scoala sa pot invata germana.toate bune pana cand am primit un telefon la care mi se comunica reiceperea muncii in tara in care am resedinta de 14 ani(sunt rezident permanent in spania din 2000).in acel moment aveam o vechime in germania de 3 luni si am hotarat sa revin in spania.am fost la primarie si am spus ca plec,am facut cateva cumparaturi si m-am pregatit de drum,deoarece eram cu masina si apoi mai pe seara am fost la banca sparkase si am lichidat contul.ppfff toate bune pana cand m-au sunat ceva prieteni din germania ca am primit o scrisoare in care ma instiinta ca am ceva de platit la Penny,adica 65€.problema mea este ca nu stiu cum as putea platii si nici acei prieteni care ii am in germania nu pot platii aceasta suma.Prin intermediul acesta as dorii sa stiu cum pot achita aceasta suma,avand in vedere ca eu locuiesc si luctrez in spania.Va rog frumos sa ma indrumati in aceasta privinta .Va multumesc.
Cu siguranta in instiintarea venita de la Penny era trecuta si modalitatea de plata. De obicei toate companiile care trimit o factura iti ataseaza si un formular pt. transfer bancar. In cazul in care aceste lucruri lipsesc nu aveti decat sa sunati la Penny si sa cereti un numar de cont unde sa transferati banii.
Sie erreichen unseren PENNY Kundenservice:
0221 201 999 59
Montag bis Samstag 7-21 Uhr
Nu amanati pentru ca cei de la Penny va vor da in judecata daca nu platiti si o sa va treziti ca trebuie sa mai achitati si costuri de judecata care depasesc 500 euro.
Ati platit cu cardul la acel magazin (tranzactie offline) iar in momentul in care magazinul a incercat sa va debiteze contul, acesta fie nu mai era activ, fie nu existau fonduri suficiente pentru acoperirea debitelor. In scrisoarea primita cu siguranta este inscrisa modalitatea de plata – datele contului bancar.
Cele bune!