5 thoughts on “EXCEPTIONAL”

  1. Nu inteleg, de ce dintr-o data se doreste cu atata inversunare intoarcerea in tara a celor plecati? Ce s-ar fi putut intampla in trei luni, in Romania, atat de bine, incat sa ne determine sa ne intoarcem? Sunt foarte suspecte aceste actiuni, deocamdata nefondate. Oricum, succces!

    1. Nu va nelinistiti, nimeni nu incearca sa va ia liberul arbitru. Sunt romani care doresc sa se intoarca, nu pot renunta la tara lor sau nu accepta sa fie priviti ca straini pana la sfarsitul existentei lor. Altii fac totul pentru bani. Nu uitati ca marile puteri s-au mentinut prin razboi si prazi de razboi, prin furt, uzurpare si crima. Cei pasnici si fara sete de sange, cei mai mici pradatori, au ramas mici si ca tara si sunt dispretuiti de cei rapace si fara scrupule. In situatii limita unii se sinucid, altii fura un portofel, altii ucid si altii fac razboaie. Pana la urma, fiecare traieste acolo unde ii este mai bine. Insa banul nu poate fi singurul criteriu. Asta ar inseamna sa iti pierzi omenia, echilibrul si mintile. Cum faci dintr-o tara saraca una in care poti trai decent si in demnitate? Cat de mare e sacrificiul, cat e de posibil si cat de repede? Tine si de vremuri, de noroc, de tarie, de inspiratie? ….
      E bun filmuletul, e cu suflet.

  2. Si eu, la randul meu, va rog sa urmariti campaniile penibile de la televizor, in special pe cele de la Realitatea TV! Nu cei care au plecat sunt vinovati, ci guvernele neputincioase ar trebui sa aiba remuscari pentru distrugerea atator vieti, familii. Este un punct de vedere subiectiv, il puteti critica, dar cu argumente, caci nu prea multi au plecat doar ca sa vada lumea, ci mai mult sa se chinuie cu gandul, cu speranta ca totul se va indrepta. Totul este de 25 de ani incoace, doar o amagire, timpul s-a scurs din nou in favoarea smecherilor, fapt pe care cred ca il regretam cu toti!

  3. Chiar daca nu ati sesizat, am mentionat ca parerea mea este strict subiectiva. Sunt pensionat pe caz de boala si am o anumita varsta care nu imi mai permite sa risc sa ajung in situatia celor plimbati cu ambulantele prin oras si apoi decedati. Si eu am lasat candva doi copii si o sotie in tara, rapus fiind de catre darile la stat. M-am realizat, m-am intors in tara, totul a fost bine si frumos pana in clipa in care un accident ne-a lasat in 15 minute saraci lipiti. Ne-am chinuit 15 ani, fara ca statul sa ne ajute cu nimic, ba din contra, iar daca acum putem trai cat de cat linistiti, nu inseamna ca am uitat cum am fost linsati , pur si simplu, nu de catre tara, ci de cei iresponsabili care ne-au adus unde suntem. Nu ii putem uita sau neglija, nici pe cei ce ne ajuta intensiv, am putea spune, sa ne integram. Este intr-adevar foarte greu. Nu am negat faptul dorul este la fel ca si efortul de mare, dar noi nu mai avem timp de incercari. Mai exista deasemenea propuneri ca pensionarii ca au o pensie afara, sa vina sa traiasca in tara lor. Suna frumos, dar mi se pare totusi ca este prematur sa discutam despre asta, la numai trei luni dupa alegeri. La urma urmei este vorba de riscul si alegerea fiecaruia. Personal, dupa cele intamplate noua, nu as mai face-o!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.