Care este cel mai apropiat avocat roman de tine?

socinro foarte micDesi traim in lumea internetului si a serviciilor virtuale, atunci cind cetatenii romani aflati in Germania, (Anglia, Franta, s.a.m.d.) se confrunta cu probleme juridice grave, ei sunt nevoiti sa se adreseze unui avocat consultant sau pledant cu drept de practica in respectiva tara. Astfel, desi avocatii din tarile Uniunii Europene au o formare juridică generală, complexitatea tot mai mare a aspectelor de drept national, corelate cu cel european, a impus specializarea avocatilor pe diferite ramuri de drept: comercial, civil, penal, fiscal, imobiliar, circulatie si accidente auto, etc. Un alt aspect care face absolut necesara prezentarea fizica a romanului la un avocat local este problema onorariului si a semnarii contractului de reprezentare. Se stie ca onorariile sunt stabilite în raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului, de timpul si volumul de muncă pentru executarea mandatului, precum si de alte elemente pe care nu are rost sa le detaliem aici. Onorariul se incaseaza in baza unui contract de reprezentare, semnat de ambele parti si realitatea dura este ca un avocat individual sau un cabinet de avocatura se va ocupa de problema Dvs, numai dupa semnarea acestui act.

Problema cea mai mare pentru un roman cu probleme juridice in strainatate o reprezinta insa, limba in care se intelege cu respectivul avocat. Unele spete sunt deosebit de dificile si pentru intelegerea complexitatii lor, limba clientului si a avocatului trebuie sa fie o limba comuna, inteleasa in toate subtilitatile ei. Iata de ce, un roman cu probleme in Germania trebuie sa se adreseze unui avocat care cunoaste foarte bine limba romana, un cetatean roman din Marea Britanie va fi reprezentat cel mai bine de un avocat englez cu origine romana, in Belgia la fel, in Franta la fel…
Sunt destui avocati romani raspinditi prin Europa, dar uneori sunt la distante mari de orasul de resedinta propriu. Iata de ce, ne-am propus prin proiectul “Harta europeana a produselor si serviciilor romanesti” sa descoperim impreuna care este cel mai apropiat avocat roman de resedinta Dvs. Pina acum pe lista noastra sunt 71 de  avocati romani din Austria-Germania-Franta- Italia-Marea Britanie-Benelux-etc cu specializarile proprii si datele de contact. Analizati care este cel mai apropiat avocat roman de resedinta Dvs. si contactati-l atunci cind aveti nevoie.

Lista cu avocatii vorbitori de limba romana din Austria-Germania-Franta- Italia-Marea Britanie-Benelux-etc se gaseste aici.

DSC_2371 Cu respect, Dan Constantin Goldis, presedinte SOCINRO

Advertisement

9 thoughts on “Care este cel mai apropiat avocat roman de tine?”

 1. Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Doresc sa imi schimb adresa( ameldung) de la vechea adresa la noua adresa si nu stiu ce conditii trebuiesc indeplinite.Precizez ca locuiesc in Munchen.Bavaria Va multumesc anticipat ! O zi buna va doresc incontinuare!

 2. Va rog ma puteti ajuta si pe mine in legatura cu o agentie de recrutare pentru Franta Humanis Interim nu percep comision,cazare si mancare asigurate(job hotel Corsica mai exact)transport gratuit 8.40 eur net pe ora.M-au sunat pentru interviu,semnarea contractului si analize.Va rog astept raspuns.Numai bine!

 3. Buna seara! In Germania, unde locuim, sotia mea si cu mine, avem niste vecini ce impreuna cu copii lor, fac ca viata sa fie insuportabila zi de zi. I-am rugat, atat noi, cat si alti vecini sa fie ceva mai linistiti, dar totul a fost inutil. Va rog pe-aceasta cale sa imi spuneti daca exista un for, o institutie la care sa ne putem adresa pentru rezolvarea acestei probleme. Politia spune ca nu putem interzice joaca copiilor, numai ca este vorba de mult mai mult. Va multumesc mult!

 4. Da, nu puteti interzice joaca copiilor.
  Cum demonstrati dumneavoastra ca e mai mult de atat?
  Parerea mea personala este ca va canalizati gresit energia. Cel mai bine este sa va cautati o alta locuinata.

  1. @Aurelia, aveti in Ulm:
   Avocat Daniela Spiegel
   Münsterplatz 43, 89073 Ulm
   Telefon: 0731 880327-0
   Fax: 0731 880327-23
   Web: http://www.ulm-das.de
   Specializări: drept rutier, dreptul de închiriere și imobiliar, dreptul penal, dreptul asigurărilor

   si Rottweil:
   Avocat Cristiana Hilde Frick
   Kanzlei Tschirdewahn u. Koll.
   Königstraße 35, 78628 Rottweil
   Telefon: 0741 942300
   Fax: 0741 9423077
   E-Mail: kanzlei@tschirdewahn.de
   Specializări: dreptul muncii, dreptul familiei, dreptul succesoral

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.