Test de cultura generala si legislativa germana

Un vechi proverb romanesc spune:” cine are carte are parte!”. Pe plan international, se stie ca romanii stau mult mai bine decit alte popoare la cultura generala si profesionala. Cultura generala este importanta indiferent de domeniul in care lucrezi, iar cultura profesionala este  un factor esential pentru dezvoltarea personala. Dumneavoastra cum stati la capitolul cultura generala si legislativa germana?

cultura generala germana socinro

Am selectat o parte din intrebarile de mai jos din chestionarele tip grila care se dau cetatenilor romani la cursurile de orientare (Orientierungskurstest)  sau la cele de incetatenire (Einbürgerungtest).

 Datorita faptului ca nu avem un soft pentru derularea unui chestionar tip grila, va sugeram sa faceti un copy- paste la acest post  intr-un document separat pe care sa-l afisati pe  calculator  si sa scrieti in spatiile libere raspunsurile pe care le credeti corecte. Bine ar fi sa nu trisati si sa cautati pe Google raspunsurile pe care nu le stiti! Daca totusi trisati, sa va fie de bine! Tot veti invata ceva!  Exista in prezent si un POST  pe acest site cu raspunsurile corecte la intrebarile de mai jos. Dar nu va scriu acum unde este… Il veti descoperi singuri… cind va fi cazul.

Sa parcurgem acum chestionarul intrebare cu intrebare, accesind  acest link.

 

One thought on “Test de cultura generala si legislativa germana”

 1. Folosirea expresiei “se stie” este complet gresita.
  Corect ar fi folosirea expresiei “romanii considera ca stau mai bine decat altii la capitolul inteligenta si cultura generala”

  Din nefericire situatia reala dovedita prin studiile adecvate dovedeste cu totul altceva.

  Exemplu dat in comentariul “Un roman prost ca noaptea” este de fapt reflectarea situatiei reale din Romania.

  Nenumarate statistici efectuate chiar de catre Romania, nu doar de “strainii care nu ne vad cu ochi buni” dovedeste contrariu.

  Renunt aici sa dau link-uri sau sa citez diverse surse intrucat este inutil. Nimeni nu va citi sau nu va dori sa citeasca.
  Fac o mica exceptie:
  Seful catedrei de Psihologie din Cluj, dr. Daniel David, comentează:
  “suntem pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte Inteligenţa! Inteligenţa evaluată cu Testul RAVEN – unul din cele mai riguroase şi mai utilizate teste de inteligenţă la nivel internaţional – se referă la inteligenţa generală nonverbală”

  Iar altele stau la dispozitia celui care va dori sa citeasca. Si ma tem ca nu prea sunt interesati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.