ZILE LIBERE PLATITE

Fiindca suntem la inceput de an ar trebui sa stabilim acum, impreuna cu angajatorul atit coordonatele viitorului concediu de odihna, cit si participarea noastra la diferite evenimente familiale. Daca un concediu de odihna se poate planifica in functie de dorintele proprii, anotimp, vacantelor copiilor, starea vremii si destinatia aleasa, planificarea evenimentelor familiale este de cele mai multe ori imposibila. Puteti planifica,de pilda, data in care se poate desfasura nunta ta sau a copiilor tai, diferite examene, chiar si nasterile din familie, dar celelalte evenimente familiale, toate neplacute, apar cind ne astaptam mai putin.
Iata de ce ne-am gindit ca ar fi bine sa rememoram impreuna care sunt drepturile legale ale angajatului de origine romana din principalele tari europene in cazul aparitiei unor astfel de evenimente deosebite.

In Germania

La fel ca si in toate celelalte tari ale Uniunii Europene, angajații romani cu program normal de munca din Germania au dreptul la un număr de zile libere plătite atunci când în viața lor apare un eveniment deosebit. Astfel, potrivit celor mai multe contracte nationale de muncă, angajații pot primi zile libere plătite pentru:

Citeste mai departe

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.