Avocat roman in VIENA-AUSTRIA

Dragi români, 

 cabinetul de avocaturã Mag. Milorad Erdelean pune în sprijinul comunitãţii de români din Austria o experienţã vastã şi profundã în domeniul litigiilor şi al consultanţei juridice. Acordãm consultanţã juridicã în limba românã, englezã, sârbã şi germanã.

Pregãtirea şi activitatea profesionalã

Am absolvit Facultatea de Drept din Viena (Universität Wien) în martie 2012 cu specializarea în Criminologie / DreptPenal. Peperioada studiilor (începând cu mai 2011), am câstigat experientã în domeniul juridic ca asistent în cabinete renumite de avocaturã din Viena.Dupa absolvirea unei stagiaturi de 6 luni la Tribunalul Superior din Viena (OLG Wien), am activat ca avocat stagiar în Cabinetul de avocaturã Mag. Elisabeth Moser-Marzi unde am consultat şi reprezentat în particular doctori, diplomaţi, ingineri şi companii ce activeazã în industria tehnicã. In mai 2016 am absolvit examenul de admitere în avocaturã,iar în anul 2017 am înfiinţat cabinetul individual de avocaturã în Viena (Schwertgasse 3, 1010 Wien), devenind membru al Baroului din Viena (Rechtsanwaltskammer Wien).  Citeste mai departe 

Advertisement

4 thoughts on “Avocat roman in VIENA-AUSTRIA”

 1. Buna ziua, am si eu o problema destul de grava . Am vandut in Romania o masina ( inregistrata pe numele si adresa mea din Germania ,nu am scos masina de la impozit intrucat nu eram decisa daca o voi binde in tara ) Am gasit totusi cumparator si am inceput demersurile . Am incris-o pe o perioada de 90 de zile in Romania, am platit impozit, asigurare si numere rosii pt 90 de zile, si am facut contract de vanzare cumparare cu cumparatorul, acesta urmand sa inmatriculeze definitiv masina dupa care sa imi trimita copii dupa acte ca eu sa o pot scoate de la impozit. Cumparatorul nu si-a respectat promisiunea si mai grav refuza orice contact pe motiv ca masina ii apartine si nu Il obliga nimeni sa o inmatriculteze . In septembrie eu ar trebui sa platesc din nou impozitul masina ( aici in Germania) si as dori sa stiu ce pot face ca sa rezolv problema sa nu mai platesc pentru o masina pe care nu o mai am

  1. Pai daca ai inscris masina in Romania, mergi cu dovada si cu contractul de vanzare la Zulassungsstelle. Ar trebui sa predai si numerele germane. Pt Abmeldung iti trebuiesc actele masinii, dar poti face o declaratie la notar in care sa scrii ca nu le mai ai. Asadar mergi la Zulassungsstelle cu declaratia de la notar, numerele germane si contractul de vanzare si fa Abmeldung.

  2. Impozitul ca impozitul, dar asigurarea? La sigurare platesti mai mult…
   Deci, tu ai inmatriculat singura masina in Romania, pe numele tau. Prin urmare, actele si placutele de inmatriculare au ramas in posesia ta…cumparatorul are dreptate sa nu-ti ofere nimic. Nici n-are ce!
   Probabil o sa platesti in Germania si impozit si asigurare pana cand o sa-ti expire TUV-ul ce l-ai avut aici. Atunci ti-o radiaza ei din oficiu. Mai stii pana cand era valabil?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.