Unde apelam cind avem o problema in Germania ?

socinro foarte mic

SOCINRO va informeaza: 

Un cetatean roman ar trebui sa cunoasca toate masurile elementare pentru prevenirea unor  situaţii neplăcute care pot apărea pe timpul şederii  lui în Germania. Cea mai importanta dintre masuri este cunoasterea institutiei, organizatiei sau organului  care are competenta concreta a rezolvarii cazului sau.  Cu alte cuvinte, nu are rost sa dati telefon Ambasadei Romane din Germania daca aveti un litigiu cu proprietarul apartamentului in care stati si nu are rost sa informati  Comisia Europeana daca vi s-a furat… masina. Fiecare  organizatie sau institutie are competenta sa si ,in rindurile urmatoare, va vom furniza adresele concrete la care puteti apela in fiecare  situatie specifica.

Acest material a fost completat cu noi informatii. Il gasiti in varianta actualizata aici. 

Advertisement

4 thoughts on “Unde apelam cind avem o problema in Germania ?”

 1. Va multumesc pentru informatii, as dori sa stiu daca exista protectia Consumatorului in Germania. Va multumesc.

 2. buna seaera! am o rugaminte si sper ca cineva ma poate salva.mentionez ca am o masina,aceasta fiind in parcare .In urma cu o saptamana am plecat dis/ de / dimineata vazand ca masina era la locul obisnuit ,dar cand am ajuns acasa nu am mai vazut.o! am sunat imediat la politie,doamna care mi.a raspuns nu a gasit.o in baza lor de date precum ar fi fost ridicata ci mi a raspuns ca masina e furata sa ma duc la o sectie de politie sa o declar furata. Zis si facut,la care cand am ajuns la acea serctie de politie domnii de acolo mi/au spus ca cei de la ordungsamt ne-au luat masina si ca nu e furata. Ok! La o saptamana mi-a venit hartie ca sa platesc amenda ca a fost parcarea intersiza 25 euro si apoi sa astept cealalta hartie de la cei care mi-au ridicat masina . Ideea este ca acolo unde masina a fost parcata nu are nici un semn care sa indice ca parcarea este interzisa pt trecerea sau mai stiu eu ce a porsoanelor cu deficiente. ce pot sa fac eu acum? ajutor va rog mai ales ca mai trebuie sa imi vina si factura de la ridicarea masinii ,asta am inteles ca ajunge la vreo +/- 150 euro.

 3. @Oana. Din pacate cei de la Ordungsamt au dreptate.
  Cu siguranta unde ai parcat masina,(chiar daca nu exista ca in Romania un indicator cu parcarea interzisa) nu era un loc de parcare,ci doar o strada oarecare cu, carosabilul liber.
  Atat timp cat pe locul respectiv nu exista un marcaj cu alb sau galben, ceva in genul unui dreptunghi,este interzisa parcarea.
  Cand dau o amenda pentru o astfel de abatere,acestia executa cel putin 4 fotografii din diverse unghiuri, fotografii pe care le descarca in calculator si pe care ti le arata tie sau avocatului,samd.(daca faci contestatie,etc).
  Pentru viitor, singura solutie la indemana este aceea de a-i ruga sa-ti arata concret unde poti parca regulamentar in apropierea casei tale.
  Ti-o spun ca unul patit care eram in stare sa merg la Tribunal ca am dreptate, dar m-am dumirit rapid in birou la Ordnungsamt cum stau lucrurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.